fbpx

Sfaturi pentru realizarea materialelor de conţinut pentru anul 2018 şi după

Oblyo Digital Agency aprilie 30, 2018

Se estimează că există 4,5 miliarde de pagini web.

Dacă ați început să citiți acum și ați continuat aceasta 24 de ore pe zi, va dura 15 556 ani pentru a citi toate paginile web curente (o medie de 500 de cuvinte pe pagină și o viteză de citire de 275 de cuvinte pe minut).

Și când aţi terminat de citit, în 15 556 de ani, vă puteţi imagina câte pagini ar mai rămâne necitite ?

Epuizant.

Mark Schaefer a început să vorbească despre șocul de conţinut în 2014:

“Șocul de conținut: Epoca de marketing emergentă, definită atunci când volumul în creştere de conținut interferează capacitatea noastră limitată de a-l consuma”.

Acum, în 2018, într-adevăr suntem într-o stare de copleșire și saturație.

Conform acestei realităţi, multe dintre cele 4,5 miliarde de pagini web vor fi spam sau ilizibile, dar suntem încă afundaţi pînă la genunchi într-un standard ridicat de conţinut, deoarece brandurile au intrat în epuizare capitalizând pe fiecare cuvânt-cheie long-tail (termeni ori fraze de căutare care conţin mai mult de 3 cuvinte), dominând acele rezultate ale cautării.

Am considerat întotdeauna că web-ul este ca High Street (sau Main Street, pentru prietenii mei din S.U.A.). A început cu o mulțime de magazine independente (site-uri web) și apoi marile branduri au venit cu buzunarele lor adânci, reţinând atenția clienților, eliminând mica afacere.

Întreprinderile mici care înţeleg acest lucru supraviețuiesc, și fac acest lucru prin crearea de tendințe emergente și prin a reprezenta nişe.

Mărcile mari supravieţuiesc prin urmărirea independenţilor şi prin preluarea tendinţelor stabilite în apropierea vârfului “curbei de clopot” (curba de evaluare şi analiză), pentru a domina şi, eventual, a satura.

Independenții își asumă riscul, mărcile îl elimină.

Atunci când producția de conținut este saturată, ce puteți face pentru a obține în continuare profituri pentru investiția în conținut?

Evitați subiectele largi și saturate care vă depăşesc autoritatea

În decembrie 2017, au fost publicate în fiecare săptămână mai mult de 40 000 de articole despre bitcoin. Este vorba despre mult conținut care concurează pe această temă şi acest lucru este copleșitor pentru orice cititor interesat de bitcoin.

Dacă nu sunteți deja o autoritate în criptomonedă, articolul dvs. de tip bitcoin se va îneca, probabil, în acea mare de conținut.

Și de ce ați scrie despre bitcoin dacă nu sunteți un expert în subiect sau nu operaţi în acea nișă?

Căutați tendințe emergente spre a valorifica sau segmenta nișa pentru o abordare unică

Pe măsură ce o tendință crește și apoi se maturizează, devine repede saturată în producția de conținut. Ar trebui să depăşiţi o astfel de tendință cu mult înainte ca ea să aibă loc.

O parte din abilitatea marketingului de conținut vizează tendințele emergente pe care le puteți valorifica, dar numai dacă puteţi prezenta relevanță pentru acest subiect.

O combinație între știrile industriei cititoare, Google Trends și Google Alerts, precum și scanarea rețelelor sociale sunt singurele modalităţi de a observa tendințele. Implică o investiție de timp, dar dacă gestionați conținut pentru un brand, atunci aceasta face parte din atribuţia dvs.

Feedly este un instrument esențial care mă ajută să monitorizez sute de surse.

O altă posibilitate este de a respecta şi urmări îndeaproape nişa cu termeni mai generali și să căutați cuvinte-cheie lungi (long-tail) sau segmente de nișă. De exemplu, luați un termen larg, cum ar fi AI. Înlăturaţi titluri precum: “Încă un articol generic despre inteligența artificială …”

… și, mai mult: “Un articol despre impactul pe care inteligența artificială îl are asupra lumii juridice și despre comentariile și interviurile celor mai buni profesori de drept asupra modului în care «legea tehnologică» ar putea înrâuri viitorul facultăţilor de drept.

Cum vă regăsiți este la fel de important (dacă nu mai mult) ca ceea ce produceți

Provocarea marketingului este văzută de un public relevant, iar căutarea mea a fost întotdeauna aceea de a mă gândi mai întâi la rezultatul final și de a lua în considerare unde pot fi găsiţi cititorii pentru ceea ce scrii, înainte chiar de a începe să o faci.

Pentru marketingul de conținut, concentrarea asupra modului în care veți promova conținutul dvs. pentru a obține expunere este cea mai importantă parte a strategiei cititorii nu apar din întâmplare.

În ultimii ani, Facebook-ul a depus un efort concertat pentru a elimina traficul publicitar al feeduri-lor și a vizat mai ales titlul clickbait (titlul momeală pentru click-uri). Ca rezultat, traficul social media de referință a înregistrat o reducere de 50% începând cu 2015.

Prin urmare, folosiți social media ca un instrument pentru angajare, dar reduceți încrederea dvs. în a vă baza pe social referenţial în sine deși efortul de social media rămâne o parte a strategiei dvs. de promovare.

Private sharing-ul este în creștere. Mesageria privată este mai populară decât social media publică. Acest lucru impune necesitatea de a stabili relații cu persoane care au propria audiență și pot obține expunere pentru tine.

Aflați cele mai bune modalități de a utiliza Facebook Messenger-ul pentru marketing

HubSpot a constatat că 52% din conținut se găsește prin Google și căutarea implicită, astfel încât să se concentreze pe găsirea de oportunități pe termen lung, în care puteți stăpâni rezultatele. Precum am spus mai sus, ascuțiţi-vă abilitățile de cercetare tehnică și de cuvinte-cheie.

Chiar și în contextul incertitudinii impactului PIB-ului asupra e-mail-urilor nesolicitate, PR-ului digital și eforturile suplimentare realizate corect vor furniza rezultatele necesare formării cititorilor și ar trebui să fie o parte fundamentală a strategiei dvs. de conținut.

Cu toate acestea, nu căutați doar oportunitățile stricte de asociere cu cineva ‒ căutați persoane care vor avea un interes real în produsul/serviciul dvs. și, prin extensie, în conținutul dvs.

Efortul dvs. trebuie să vizeze relevanța publicului cu un înalt grad de implicare și nu o abordare a e-mail-ului cu pătură largă, dar cu o conversie redusă.

Utilizați comunicarea directă prin e-mail

Cel mai fiabil canal pentru obținerea expunerii pentru eforturile dvs. vizând conținut-ul este unul pe care îl controlați direct: e-mail-ul.

De mult timp am fost un avocat al buletinelor de știri prin e-mail și mi le-am produs singur timp de mai mulţi ani. Îmi plac, de asemenea, business-urile independente, cum ar fi Hiut Denim, care utilizează frumos comunicarea prin e-mail pentru a-și construi brand-ul.

Trebuie să construiți această listă înainte de a avea acea relație directă. Și singura modalitate de a construi această listă este… prin găsirea ei.

Pentru un mic independent, cu un buget limitat, construirea unei liste necesită timp. Dar există câteva modalități prin care puteți să începeți acest lucru cu o mică agitație, cum ar fi utilizarea altor buletine de știri care vă pot aduce expunere pentru conținutul dvs.

Parteneriatele strategice achitate cu listele de e-mail stabilite reprezintă un domeniu în care se concentrează bugetul.

Utilizarea descărcărilor (downloads-uri) de materiale de conținut cu captura de e-mail este tehnica clasică care funcționează cu expunere pe alte liste, anunțuri plătite și outreach.

Uitaţi-vă la platforme de nișă care au o cotă de piață mai mică, dar o audiență angajată. Hiut Denim a oferit pîrghie financiară Medium-ului pentru a ajuta la construirea listei de buletine de știri cu mare efect.

Produceţi conținut doar la nivelul standardului de jurnalist

Revenind la strada mare și la buzunarele adânci ale brand-urilor, rezultatul acestui lucru a ridicat ştacheta de producție și de impedanţă a conținutului.

Pe vremuri, într-o lume offline, producția de conținut a fost costisitoare și, prin urmare, a avut mai mult control asupra calității și, datorită nivelului ridicat de impedanţă al conținutului tipărit, a fost întotdeauna considerată o sursă credibilă.

Apoi au venit WordPress-ul și bloggerii și părerea că oricine și toată lumea ar putea fi un editor care a contribuit la avalanşa, la avalanşa de texte de care astăzi suntem potopiţi.

Mă bucur să constat revenirea la o producţie de calitate bună și la un standard jurnalistic (mă gândesc la FT și New York Times).

Reduceți programul dvs. de producție și de conținut pentru a mări resursele pe articole și întrebați-vă: ar fi vrednic articolul să fie inclus într-o carte tipărită sau într-un cotidian?

Tipuri de conținut pe care se concentrează producţia de astăzi

Marketingul de conținut se concentrează asupra clientului și nu este niciodată prescriptiv, deci ar trebui să produceți numai conținut pe care publicul dvs. îl va găsi accesibil. De exemplu, marketerii iubesc SlideShare-ul și seminariile web; Millenniștii preferă Instagram-ul și YouTube-ul.

Evidenţierea întregului conținutul produs este o temă cheie și anumite tipuri de conținut obțin cele mai multe cote și link-uri.

Gândiți-vă la algoritmul inițial Google ‒ a fost fondat pe un concept de citări de articole academice, ceea ce înseamnă că orice lucrare cu un anumit nivel de citări a avut cea mai mare valoare și autoritate.

Această premisă se aplică producției de conținut astăzi.

Orice care poate fi citat de alte articole/conținut ca referință va obține cele mai multe linkuri/share-uri.

Utilizați următoarele teme pentru producția de conținut:

Datele și cercetările unice care pot fi menționate;

Studii de caz și interviurileexperților din branşă;

Un sondaj unic al industriei cu informații;

Selectarea şi îngrijirea informațiilor de nișă pentru branşa dvs.;

Revizuirea profundă sau o prezentare generală a unui subiect la modă înaintea curbei-clopot (curba de analiză şi evaluare).

Call Now Button