fbpx

Costul serviciilor optimizare SEO si cum faci cea mai buna alegere

Oblyo Digital Agency martie 2, 2017

Desi nu pledez pentru alegerea agentiei de marketing pentru servicii SEO exclusiv pe baza pretului, in acest articol doresc sa va ajut sa intelegeti care sunt costurile medii pentru furnizarea de servicii optimizare SEO in Bucuresti si cum sa faceti cea mai buna alegere pentru afacerea dvs.
Recent, am facut o analiza a serviciilor SEO furnizate de agentiile web din Bucuresti, atat in ceea ce priveste preturile, cat si referitor la ceea ce promit in schimbul investitiei facute de dvs.

Costurile medii pentru servicii optimizare SEO in Bucuresti variaza atat functie de marimea afacerii dvs., de obiectivelor de marketing propuse, cat si de varianta aleasa de dvs. Un ghid rapid referitor la costul mediu lunar al serviciilor SEO arata in felul urmator:

  • Servicii SEO ieftine: 50 – 100 de euro pe luna, oferite in general de un consultant sau un liber profesionist SEO. Pentru aceasta suma sa nu va asteptati sa primiti prea multe. De obicei, nu se percepe o taxa initiala de set-up.
  • Servicii SEO de nivel mediu: intre 200 si 1500 de euro pe luna. Recomandate pentru site-urile mici, cu un nivel competitional scazut in Google si cu un numar redus de pagini.
  • Servicii SEO de nivel mare: intre 1500 si 3000 de euro pe luna, pentru site-urile mari, cele de vanzare cu amanuntul sau site-urile cu un nivel concurential ridicat in mediul online.

Servicii SEO ieftine – aproximativ 100 euro pe luna

In mod normal, agentiile de SEO nu solicita o taxa fixa pe luna, ci prefera sa faca oferte personalizate pentru diferite tipuri de afaceri și pentru nevoi specifice. Din pacate, serviciile SEO de tip low-cost nu ofera prea multe tipuri de activitati de optimizare SEO si rezultatele sunt vizibile doar pe termen scurt, in cel mai bun caz.

Verdictul: Abordati cu extrema precautie aceasta solutie.

Servicii SEO de nivel mediu – de la aproximativ 200 – 1500 de euro pe luna

Nivel mediu de pret pentru servicii optimizare SEO porneste de la aproximativ 500 de euro pe luna sau 5000 de euro per proiect, pentru un site web cu un numar de circa 100 de pagini, dar acest pret depinde si de marimea site-ului si nivelul de concurenta in Google.

In cadrul acestor servicii SEO, asteptati-va sa primiti rapoarte volumetrice referitoare la cuvintele cheie principale si un plan de actiune privind modul in care agentia de SEO va optimiza arhitectura site-lui si continutul fiecarei pagini pentru a se potrivi cu cuvintele cheie cele mai valoroase pentru afacerea dvs.

Agentiile SEO la capatul inferior al acestui interval de pret se vor astepta ca dvs. sa le spuneti ceea ce doriti să facă. Agentiile SEO de la capatul superior al acestui interval vor tine cont de sugestiile dvs., insa vor veni cu strategii si tactici de optimizare SEO punctuale care sa va ajute sa va recuperati rapid investitia si sa va indepliniti obiectivele de marketing propuse.

De cele mai multe ori, o agentie SEO va avea in vedere ca, pe langa optimizarea SEO a site-lui si construirea de link-uri, sa va ofere si servicii de content marketing, adica crearea de continut pentru afacerea dvs., care sa fie unic si valoros pentru clienti si potentialii clienti. Atentie aici si la pretul oferit pentru serviciile de cotent marketing. Scrierea continutului necesita timp, cercetare și, uneori, ani de experienta. Daca pretul este prea mic, este bine sa fiti atenti la calitatea continutului.

Servicii SEO de nivel mare – intre 1500 si 3000 de euro luna 

In general, agentiile web care ofera servicii SEO profesionale, nu trec direct la optimizarea SEO a site-lui dvs. pana cand nu discuta cu dvs., potential client, pentru a intelege necesitatile afacerii si ceea ce dvs. ii solicitati.

Un plan SEO oferit de o agentie SEO profesionala iti va arata, in detaliu, ceea ce este necesar pentru optimizarea site-lui in urmatoarele 3 luni, dar si un proiect de plan pentru urmatoarele 12 luni. Acest plan ar trebui sa fie relationat concret cu continutul de care are nevoie afacerea dvs. si modalitatea in care agentia SEO va face promovarea si distribuirea acelui continut.

Asteptati-va ca in acest plan strategic sa vedeti unele obiective specifice si realizabile, in acelasi timp, cum ar fi: obiective de conversie ( ex. ce procent din vizitatori au devenit clienti) sau obiective de trafic (cresterea traficului cu 10% pe luna).

Cat de mult ar trebui sa platesti pentru servicii SEO?

Pentru proiecte de optimizare SEO, pretul variaza de la aproximativ 4.500 la 30.000 de euro. In plus, va puteti astepta sa platiti o taxa de intretinere lunara, care poate varia de la 200 la 5.000  de euro, in functie de calitatea profesionala a expertilor agentiei, marimea site-ului, obiectivele generale de afaceri si de piata tinta.

Suma pe care o platiti pentru servicii SEO va depinde, de asemenea, de dimensiunea afacerii si de amploarea serviciilor solicitate. In timp ce costurile pentru servicii SEO in Bucuresti variaza de la o agentie la alta, este important sa va amintiti ca atunci cand vine vorba de servicii SEO, veti obtine ceea ce platiti. Atunci cand alegeti o agentie de servicii SEO, nu faceti compromisuri de calitate pentru servicii SEO “ieftine”.

Call Now Button