fbpx

Sa intelegem costul mediu al serviciilor de optimizare SEO

Oblyo Digital Agency martie 5, 2017

Chiar daca multi dintre proprietarii de afaceri inteleg importanta serviciilor de optimizare SEO, industria are atat de multe variatii de pret incat multora le este inca dificil sa inteleaga de unde vin aceste costuri si cum sa faca cea mai profitabila alegere pentru afacerea lor. 

A trecut de mult timpul acelor activitati SEO ieftine care constau in plasarea de link-uri in directoare, astfel ca, in anul 2017, cerintele de optimizare SEO au nevoie de strategii mai cuprinzatoare, daca iti doresti sa obtii rezultate vizibile si pe termen lung.

Agentia ta de servicii SEO ar trebui sa se axeze pe tactici de dezvoltare a continutului, sa urmareasca optimizarea vitezei site-lui, imbunatatirea experientei utilizatorului si sa asigure optimizarea corespunzatoare a elementelor tehnice ale site-lui. Construirea link-urilor de calitate este inca unul din cei mai importanti factorii de rang superior, insa putine agentii de servicii SEO pot sa ofere acest lucru ca parte integranta a strategiei lor de optimizare SEO.

Referitor la costul mediu perceput pentru serviciile de optimizare SEO, mai multe studii realizate de Hubspot si Website Magazine, arata ca preturile medii lunare pe care agentiile SEO il percep in anul 2017 sunt intre 2500 si 5000 de euro, fata 1000 – 2500 de euro, in anul 2014.

Dupa cum se poate vedea, doar in doi ani, costurile serviciilor SEO au crescut simtitor si pentru a intelege de unde vine aceasta crestere, sa ne uitam la unele dintre functiunile suplimentare care se ascund sub umbrela SEO:

– optimizarea vitezei site-lui

– imbunatatirea experientei utilizatorului

– crearea de continut text si video

– dezvoltarea de continut cuprinzator

Lista ar putea continua avand in vedere ca tot mai multe agentii de servicii SEO Bucuresti ofera campanii integrate de marketing digital.

Ce face o agentie web pentru optimizarea SEO?

Asa cum am prezentat mai sus, rolul furnizorului de servicii SEO necesita cunostinte de dezvoltare web, marketing de continut, tehnici SEO, construirea de link-uri si cunostinte generale de marketing. Chiar si cele mai simple strategii ale campaniei SEO ar trebui sa includa urmatoarele elemente de baza:

  • configurarea si analiza Google Analytics
  • cercetarea cuvintelor cheie si maparea acestora
  • audit SEO tehnic
  • corectii SEO tehnice
  • optimizarea vitezei site-lui
  • revizia arhitecturii site-lui 
  • cercetarea si crearea de continut optimizat SEO
  • optimizarea SEO a continutului On page
  • construirea de link-uri de calitate
  • monitorizarea campaniilor si raportarea

Intelegerea modului in care bugetul dvs. este folosit

Cea mai comuna metoda de facturare a serviciilor SEO este facturarea pe baza de proiect, pretul mediu fiind de 2500 de euro/luna. In cazul in care o agentie SEO factureaza serviciile conform unui tarif orar, acestea ar putea insemna 20 de ore pe munca in fiecare luna, pentru fiecare 2.500 de euro, la un tarif orar de 125 de euro/ora.

Sa facem o analiza a bugetului functie de principalele activitati.

Cercetarea de continut –  cca 2 ore/luna pentru a revizui primele 5-10 articole despre un anumit subiect, pentru a identifica zonele in care acestea ar putea fi imbunatatite.

Crearea de continut – 20 – 150 euro pentru o medie 1.000 de cuvinte / continut premium creat de catre un freelancer sau profesionist in domeniu.

Prospectarea link-urilor – 3 ore/luna pentru a identifica surse si oportunitati pentru guest blogging

Link-uri Outreach – 10 ore/luna pentru construirea de link-ul de tip outreach

Total cheltuieli curente: 2250 – 2375 euro / luna  (in functie de costul pentru crearea de continut)

Acum, din bugetul ramas de circa 125 – 250 de euro pe luna, o agentie SEO acopera, obicei, si alte activitati, cum ar fi: configurarea aplicatiilor soft pentru monitorizare si analiza, optimizarea SEO on-page, auditul SEO tehnic si revizuirea, optimizarea vitezei paginii, crearea rapoartelor pentru  client si 2-4 ore pe luna pentru consultanta si discutii (telefonice sau fata in fata) cu un client. Toate acestea fara a mai lua in  considerare costurile de regie si costurile de achizitie pentru un client.

Ce se poate spune despre recuperarea investitiei in servicii SEO?

Sa discutam cel mai important factor in determinarea unui buget SEO si masurarea succesului: ROI (Return On Investment).

Cea mai mare problema pe care am vazut-o in aceasta industrie este intelegerea costurilor versus valoarea serviciilor de optimizare SEO oferita clientilor. Daca inca nu înțelegi la ce ma refer, fa doar o simpla cautare in Google dupa expresia „SEO ieftin”, „SEO accesibil” sau alti termeni similari si uita-te la ofertele prezentate.

Eu nu stiu exact ce fac aceste companii, dar avand in vedere toate cele discutate pana acum, ce ar putea oferi acestea intr-un pret de 50 euro sau 150 de euro pe luna? Oamenii cumpara pachete ieftine in fiecare zi, nu doar in domeniul SEO, si asta se intampla deoarece, in majoritatea cazurilor,  nu inteleg ce inseamna SEO sau ce activitati implica optimizarea SEO. 

Ca si proprietar de afaceri, sper ca toate aceste lucruri, prezentate si discutate mai sus, sa iti deschida ochii spre peisajul evolutiv al marketingului digital si, cel mai important, sa intelegi ceea ce primesti cand ti se face o oferta ieftina, care pare prea frumoasa ca sa fie adevarata.

Serviciile SEO de calitate necesita timp, cunostinte specializate, experienta si resurse imense. Plus, un angajament pe termen lung, din partea agentiei de servicii de optimizare SEO. Orice alta persoana care va spune altceva este, probabil, in cautarea de a obtine bani usor si rapid pe seama persoanelor neinformate.

Noi, echipa Oblyo Digital Agency, agentia ta de servicii SEO Bucuresti, ne dorim sa fim prietenul si partenerul tau de incredere atunci cand te afli la inceput de drum, sa iti fim un bun indrumator atunci cand vrei sa avansezi și, daca e necesar, sa iti oferim o mana de ajutor atunci cand te afli in impas. 

Toate aceste lucruri sunt posibile datorita faptului ca Oblyo iti ofera o gama completa si complexa de servicii SEO, se ocupa de optimizarea site-ului, te ajuta in promovare, iar acolo unde este cazul, construieste totul de la zero.

Cere acum un raport de optimizare SEO efectuat de echipa noastra si afla cum poti obtine cresterea traficului, marirea numarului de clienti si, implicit, a veniturilor.

Despre Tine

 

Verificare

 
Call Now Button