fbpx

Servicii SEO ideale pentru afacerea ta online

Oblyo Digital Agency martie 2, 2017

Cu fiecare zi care trece, marketingul online si optimizarea SEO devin tot mai importante pentru afacerile care au o prezenta in mediul online. Afacerile mari, precum si afacerile mici si start-up-urile investesc in marketing digital cu scopul de a-si rula afacerea si a obtine o rentabilizare cat mai mare a investitiei.
Search Engine Optimization ( SEO), adica optimizarea site-ului pentru motorul de cautare, este unul dintre pilonii puternici ai marketingului online, care se afla pe primul loc alaturi de alte strategii care includ PPC (Pay Per Click), e-mail marketing si multe altele. Multe companii prefera servicii profesionale SEO in loc de PPC sau e-mail marketing, datorita faptului ca SEO este o tactica fructuoasa pe termen lung si ofera o mai mare rentabilitate a investitiei in comparatie cu PPC, e-mail marketing sau orice alte tactici.

Servciile de optimizare SEO sunt o investitie pe termen lung si afacerile online ar trebui sa ia in considerare la modul cel mai serios acest lucru. Intrebarea de milioane de euro este cum alegi sa faci aceste investitii in servicii SEO si cine se va ocupa de optimizarea SEO a site-lui?

Exista mai multe modalitati de a obtine acest lucru si acestea includ:

  • SEO in-house prin angajatii proprii,
  • externalizarea serviciilor SEO catre o agentie sau catre un liber profesionist SEO

Angajarea unei echipe pentru SEO in-house

In zilele noastre, pentru a obtine rezultate in ceea ce priveste traficul si pozitionarea in topul SERP, serviciile SEO nu mai pot fi asigurate doar de catre o singura persoana si aveti nevoie de o echipa dedicata de profesionisti in domeniul SEO.

Echipa in-house are multiple avantaje, cum ar fi faptul ca va poate ajuta la diverse probleme care pot aparea, din timp in timp, la site-ul dvs., actionand in mod proactiv pentru a minimiza riscul escaladarii acestora. Astfel, problemele tehnice si de cautare a motoarele de cautare pot fi observate in etapa initiala si remediate la timp.

O echipa SEO in-house, care sa se ocupe de serviciile SEO ale afacerii dvs., poate reprezinta o cheltuiala destul de mare in bugetul unei firme, mai ales datorita costurilor cu resursele umane, astfel incat, de cele mai multe aceasta nu este o optiune ideala.

Externalizarea catre agentii

O agentie SEO are in echipa specialisti SEO, producatori de continut, constructori de link-uri si manageri de proiect si lucreaza cu mai multi clienti, avand o experienta mai diversificata si specializata.

Externalizarea serviciilor de optimizare SEO catre o agentie SEO este o modalitate buna de a lasa aceste activitati catre profesionisti cu specializare de top in acest domeniu. O agentie SEO lucreaza, de obicei, cu mai multi clienti si a trecut deja prin diferite probleme, astfel ca, in cazul in care site-ul dvs. se confrunta cu orice problema legata de SEO, specialistii din cadrul agentiei o pot identifica imediat si remedia in mod corespunzator si la timp.

Natura agentiei servicii SEO este destul de diferita de echipa in-house pentru ca oamenii tind sa paraseasca agentia si alte persoane noi sa fie angajate. Prin urmare, exista o sansa ca oamenii care lucreaza pentru proiectul de astazi sa nu mai fie disponibili si dupa cateva luni, iar acest lucru ar putea afecta toate progresele inregistrate si eforturile de optimizare SEO ale site-ului web.

Externalizarea catre un liber profesionist SEO

Liber profesionistul SEO sau freelancer-ul SEO este „supraomul” care nu ofera servicii SEO nici in-house, nici ca o agenție web. De obicei, acesta este persoana care se ocupa numai pe proiectul dvs. de SEO, fiind responsabila pentru a aduce mai mult trafic si clasarea site-lui pe locurile superioare la cautarea in motoarele de căutare, cu scopul de a aduce cat mai multi potentiali clienti si parteneri catre afacerea dvs.

Un dezavantaj ar fi ca liber-profesionistul lucreaza independent si pastreaza orice aspect al afacerii in minte, existand riscul ca la teminarea contractului cu acesta, sa se piarda o serie de informatii strategice importante.

De obicei, oamenii care nu sunt multumiti de atmosfera dinr-o agentie si de modul de lucru a acesteia, prefera sa lucreze cu persoane independente care ofera servicii optimizare SEO pentru nevoile lor de marketing online si care, de obicei, nu se ocupa de prea multe proiecte, astfel ca va pot asculta si oferi maximum de atentie.

Liber profesionistii SEO sunt, de obicei, mai putin costisitori decat o agentie de SEO, astfel incat va puteti reduce costurile apeland la acestia pentru servicii optimizare SEO. La fel ca si o agentie SEO, acestia sunt complet responsabili de proiectul dvs. SEO, cu diferenta ca au o experienta limitata datorita numarului mai mic de proiecte in care sunt implicati.

Ce alegere este optima pentru afacerea mea?

Aceasta este una dintre cele mai dificile intrebari care nu are intotdeauna un raspuns perfect.

Cu toate acestea, atunci cand sunteti in situatia de a lua o decizie, va trebui sa faceti o alegere pastrand argumentele pro si contra in minte pentru cele trei variante: echipa SEO in-house, agentie servicii SEO profesionale si liber profesionist SEO.

Daca aveti suficient buget pentru marketing si va puteti permite sa aveti o echipa interna, atunci aceasta poate fi o solutie buna pentru optimizarea SEO, cu conditia ca echipa dvs. de specialisti SEO sa fie intradevar calificata si motivata suficient pentru a duce afacerea dumneavoastra online la nivelul urmator.

Daca aveti un buget bun si sunteti multumit de mediul si de modul de lucru al unei agentii SEO profesionale, cum este Oblyo Digital Agency care ofera servicii SEO Bucuresti, atunci acest lucru trebuie sa fie alegerea dvs. pentru a va bucura de investitia in optimizare SEO pe termen lung.

Pe de alta parte, daca sunteti in cautarea unei persoane independente care sa se ocupe dedicat de proiectul dvs. de SEO, in acest caz, un liber profesionist SEO este o optiunea buna cand aveti un obiectiv pe termen scurt sau aveti un buget limitat.
Oricare ar fi alegerea dvs., SEO in-house, agentie SEO sau liber profesionist SEO, nu eliminati sau ignorati marketingul online din bugetul global de marketing si nu permiteti competitorilor sa va depaseasca si sa va ia bucata dvs. de afaceri de pe piata on-line.

Daca sunteti in cautarea de servicii optimizare SEO pentru afacerea dvs, agentia Oblyo Digital Agency din Bucuresti va ofera posibilitatea de a experimenta puterea unei campanii targetate, pentru o rezonanta maxima in Social Media & SEO.

Tot ceea ce aveti de facut este sa ii contactati si sa le solicitati un raport de optimizare SEO care sa va asigure cresterea traficului online si, implicit, a vanzarilor si profiturilor realizate de afacerea dvs.

Call Now Button