fbpx

Tehnici de optimizare SEO care funcționează perfect în anul 2022

Conceptul: optimizare SEO și-a schimbat mult definiția în ultimii ani. Cu toate că cele mai multe agenții digitale din România încă oferă aceleași servicii bazate în principal pe creșterea volumului de backlink-uri și dezvoltarea de texte pentru blog, noi îți propunem ceva nou, o abordare puțin diferită și mult mai eficientă.

Experiența acumulată de-a lungul carierei, în timp ce ne-am confruntat cu tot diferite schimbări ale algoritmului Google, ne-a ajutat să ne schimbăm viziunea și să înțelegem lucrurile la un cu totul alt nivel. Știm foarte bine ce se întâmplă în prezent și poate mai important de atât, știm și ce urmează să se întâmple de acum încolo.

În timp ce suntem conștienți că nu există o rețetă perfectă care să se potrivească pentru optimizarea oricărui website, există totuși câteva tehnici de marketing online utile pentru majoritatea companiilor. Pe de altă parte, pentru cele mai bune rezultate, orice business trebuie analizat separat și diferențiat de competitorii săi.

Tocmai de aceea, noi, Oblyo Digital Agency, începem orice colaborare cu o discuție. Ne place să stăm față în față cu potențialii noștri clienți înainte de a bate palma și de a stabili detaliile contractului de servicii și să ascultăm povestea fiecărui business. Vrem mai întâi să înțelegem unde se poziționează fiecare companie în parte și care sunt obiectivele fiecăruia dintre clienții noștri legate de afacerile pe care le conduc și abia apoi să stabilim împreună cea mai bună strategie de optimizare SEO.

O campanie de marketing online nu este doar o serie de acțiuni de promovare, ci și cea mai bună metodă de a-ți crește ranking-ul din Google și de a-ți cimenta mai bine locul în industrie.

Avem experiență în publicitatea de tip clasic, dar în același timp suntem la curent și cu tot ce înseamnă motoare de căutare, reputație online, brand awareness și multe alte lucruri pe care trebuie să le știe o agenție modernă de marketing.

Nu-ți promitem primul loc în SERP și nici milioane de vizitatori pe lună pentru că astfel de promisiuni nu le fac decât cei inițiați în universul optimizării. Dar în schimb te asigurăm că prin intermediul nostru brandul tău va căpăta o identitate mai puternică, iar mesajul său va ajunge mai ușor către cei cărora le este destinat.

Te ajutăm să devii cineva pentru motoarele de căutare!

Știm cât de dificil este să te afirmi pe internet și de aceea oferim clienților noștri servicii complete de optimizare SEO. Hai să facem împreună analiza SWOT a business-ului tău și să găsim cea mai eficientă strategie de marketing!

Așa cum am mai spus deja, nu credem în rețete de marketing universale, dar în schimb credem în rețeta cea mai bună pentru fiecare business în parte.

Experiența în domeniu ne-a învățat cum să ne pregătim pentru absolut orice. Suntem gata să răspundem tuturor nevoilor companiei tale, dar și să-ți propunem abordări originale, care să te ajute să te remarci mai repede și să devii mai cunoscut. Clienții noștri fac parte din foarte multe domenii de activitate și chiar dacă avem câteva industrii pe care le apreciem în mod special și pentru care preferăm să lucrăm, adorăm de asemenea provocările și nu ne dăm în lături de la nimic dacă prin ceea ce ni se propune avem șansa să ne dezvoltăm, să ne depășim limitele, dar și să demonstrăm că suntem o echipă cu adevărat profesionistă.

Nenumărați clienți din portofoliul nostru sunt leaderi de piață și ne mândrim cu faptul că o parte din meritul lor de a ajunge acolo se datorează nouă.

Cum procedăm ca să putem oferi servicii de optimizare de top, pentru toți clienții noștri?

SEO-ul modern nu presupune să deschizi pur și simplu un program de optimizare, să introduci acolo adresa unui website și să vezi ce ți se propune. Nicidecum. SEO-ul modern se bazează foarte mult pe latura umană și pe un mix de elemente din sfera marketing-ului clasic, PR-ului, comunicării etc. Încearcă să privești optimizarea ca un joc complex de fotbal, tenis, baschet sau orice alt sport preferi, unde motorul de căutare este terenul, iar conținutul este mingea. Orice joc este compus din mai multe elemente, dar la urma urmei, indiferent de cât de interesante ar fi celelalte lucruri din care este compus, la urma urmei toți spectatorii stau cu ochii pe minge și urmăresc felul cum ea este jucată.

Un conținut atractiv, care te ține în priză și te poartă pe culmile cunoașterii, fără să te obosească însă, este exact conținutul către care ar trebui să tindă orice companie pentru website-ul său.

Concret, când vine vorba de conținut, totul este important. Începând cu modul în care sunt realizate textele, contextul în care acestea sunt plasate, precum și link-urile către care fac trimitere și continuând cu puterea acestora de a răspunde la întrebările celor care le citesc, fiecare detaliu ce ține de conținut are o însemnătate aparte.

De aceea, pentru noi fiecare articol, advertorial și altă piesă de conținut pe care o realizăm are la fel de multă valoare și încercăm tot posibilul pentru a o face demnă de atenția publicului căruia se adresează.

Am mai putea adăuga că pentru noi nu există campanii SEO, ci doar curse fără sfârșit în care clienții noștri trebuie să fie mereu pe primul loc. Și probabil că tocmai pentru această mentalitate companiile care iau legătura cu noi aleg să colaborăm și să dezvoltăm împreună strategii SEO de succes.

Unul din obiectivele noastre sunt parteneriatele pe termen lung, relații prețioase pentru care ne dedicăm întru totul și prin care ne ajutăm clienții să ajungă acolo unde își doresc.

Ți-e teamă și stai cu sufletul la gură ori de câte ori Google anunță lansarea unui nou algoritm? Să nu-ți mai fie pentru că atunci când creezi conținut așa cum o facem noi, rezultatele să văd de la sine, iar schimbările de algoritm nu sunt altceva decât niște date în calendar.

4 Pași prin care ne ajutăm clienții să ajungă acolo unde își doresc

Cunoaștem complexitatea unei strategii SEO reușite și de aceea lucrăm calculat, acordând o atenție deosebită fiecărui serviciu pe care îl livrăm clienților noștri.

Pasul 1: Audit SEO

Pasul 2: Optimizare OnPage

Pasul 3: Optimizare OffPage

Pasul 4: Îmbunătățirea experienței de utilizare

Audit SEO

Optimizarea trebuie întotdeauna să aibă ca principal obiectiv transmiterea mesajului unei companii unui număr cât mai mare de potențiali clienți. Iar acest lucru nu este posibil fără a deveni mai întâi vizibil pe motoarele de căutare.

Pentru a ocupa poziții cât mai bune în SERP, trebuie să afli mai întâi ce poți să faci pentru a-ți îmbunătăți website-ul. Iar acest lucru îl poți realiza printr-un Audit SEO oferit de Oblyo Digital Agency.

Pentru noi un Audit SEO este un proces complex prin care trebuie să treacă oricine își dorește să-și atingă adevaratul potențial din punct de vedere profesional, în universul online. Printr-un audit SEO, un antreprenor poate afla dacă website-ul său funcționează în parametri optimi, are un conținut potrivit pentru publicul său țintă și beneficiază de suficiente backlink-uri încât să se bucure de autoritatea pe care o merită.

În cadrul unui audit SEO nu ne limităm doar la a livra câteva print-screen-uri ale unor rezultate generate automat folosind niște soft-uri automate, ci verificăm fiecare website care ni se solicită până în cele mai mici detalii. Astfel, strategiile SEO pe care le propunem pe baza auditurilor noastre sunt unice, originale, perfect personalizate pentru fiecare client în parte.

Ce cuprinde un audit SEO ca la carte?

Pentru a nu scăpa nicio oportunitate de care poate profita un website ca să se afirme, începem de la un research extins al cuvintelor cheie potrivite. Cântărim fiecare candidat în parte și la final selectăm doar acei termeni care au puterea de a crește substanțial traficul targetat, de a influența pozitiv rata de click through și de a genera un număr cât mai mare de conversii. Mizăm doar pe cuvintele cheie cu care știm că avem șanse de câștig și nu ne complicăm cu idei care nu duc nicăieri.

Trecem mai departe la analiza tehnică. Niciun website nu-și poate atinge adevăratul potențial din punct de vedere al performanțelor sale dacă tehnologia din spatele său nu este una de ultimă generație. În acest sens, verificăm atât capacitatea de accesibilitate, cât și cea de indezabilitate. Nu uităm nimic începând cu numărul și calitatea link-urilor către un website și continuând cu viteza de încărcare, sitemap-ul, erorile de accesare etc.

În ceea ce privește analiza conținutului căutăm cele mai bune oportunități de optimizare. Pentru noi scrisul este unul din punctele forte cu care ne lăudăm și profitând de această abilitate realizăm pentru clienții noștri texte atractive, originale, pline de valoare, dar și evaluăm textele care există deja pe website-urile lor și judecăm dacă se potrivesc sau nu acolo, merită să rămână, trebuie mai bine șterse sau au nevoie de îmbunătățiri.

Iar mai important decât orice, suntem 100% transparenți cu orice facem. Pentru ca fiecare din clienții noștri să se bucure de o transparență totală, am inventat Publyo™ – un sistem unic pe piața din România, capabil să monitorizeze în timp real condiția fiecărui link în care clienții noștri au investit apelând la noi. Cu Publyo™ scapi de grija zecilor de telefoane și mailuri pentru a comunica cu echipa de ta de scriitori și cu publisherii cu care colaborezi, iar odată ce articolele tale au fost publicate, vei știi în permanență care este condiția pe website-urile pe care le-ai publicat. Astfel, ai garanția că fiecare leu investit în dezvoltarea rețelei tale de backlink-uri, este un leu care îți aduce profit.

Optimizare On Page

Când vine vorba de website-uri nu se aplică zicala: gusturile nu se discută. Google știe exact ce îi place și ce nu și din acest punct de vedere doar website-urile care arată așa cum preferă el obțin performanțe bune. De aceea, optimizarea OnPage este un proces de bază pentru cei care doresc să obțină cât mai mult de la website-ul lor. Totul începe de la optimizare, iar cea OnPage trebuie privită ca temeila oricărui website.

Procesul nostru de optimizarea OnPage începe de la cuvintele cheie pe care le-am stabilit în etapa anterioară. Aceia sunt termenii sau calitățile cu care ne dorim ca potențialii clienți să asocieze website-urile pe care le optimizăm și prin ei face tot posibilul să le construim o identitate în mediul online. Iar ca totul să meargă conform planului, nu ne bazăm doar pe tehnicile pe care le cunoaște și le folosește toată lumea, ci adăugăm și un strop de originalitate alături de un car de efort și așa obținem cele mai bune rezultate.

Optimizăm tot ce se poate optimiza ținând cont de trendurile curente și de lucrurile pe care Google pune preț ACUM, nu pe care se aștepta să le găsească la un website la începuturile erei optimizării. În acest sens luăm în calcul optimizarea datelor meta, a tagurilor HTML, a conținutului, a link-urilor, a imaginilor și a oricăror altor elemente care pot ajuta un website să se ridice.

Optimizare Off Page

Lăsând modestia la o parte, ne-am specializat atât de mult în conceptul de optimizare Off Page, încât putem spune că am reușit să atingem un nivel la care nu mulți sunt capabili să ajungă. În primul rând, am ajuns la performanța de a livra câteva sute de articole și advertoriale din diferite domenii, în fiecare lună, iar în al doilea rând am creat sistemul Publyo pe care l-am prezentat și mai devreme.

Astfel, serviciile de optimizare Off Page pe care le oferim clienților noștri sunt unele din cele mai bune la care pot apela în prezent. Nu scriem doar de dragul de a umple internetul cu tot felul de articole, ci suntem cu adevărat pasionați de puterea cuvintelor și înainte să începem să lucrăm pentru un nou client, mai întâi ne însușim limbajul pe care îl folosește publicul său țintă. Cu alte cuvinte, noi suntem cei care vorbim pe limba clienților tăi și știm cum să ne adresăm lor pentru a-i convinge de calitatea produselor și serviciilor tale. În plus, fiecare link în care investești folosind sistemul nostru Publyo este un link de care poți fi sigur că va rămâne acolo unde l-ai publicat.

Ne-am însușit arta povestitului și acum suntem mai mult decât pregătiți să te ajutăm și pe tine să-ți spui povestea!

Îmbunătățirea experienței de utilizare

Google nu se mai ghidează de mult doar după cantitate, ci mai nou pune un accent deosebit și pe calitate. În ochii motoarelor de căutare fiecare vizitator al unui website are un cuvânt greu de spus și ca să te faci remarcat, mai întâi trebuie să satisfaci așteptările vizitatorilor website-ului tău.

Dar nu te teme deoarece suntem aici tocmai ca să evidențiem punctele forte ale business-ului tău și să-i convingem și pe potențialii tăi clienți că merită să investească în ceea ce tu promovezi.

Fiecare om este deosebit și special în felul său și de aceea este imposibil să ghicim chiar tot ce își dorește fiecare. Dar există totuși niște lucruri pe care utilizatorii din ziua de azi ai motoarelor de căutare se așteaptă să le primească de la fiecare website pe care îl vizitează.

Primul din ele este viteza de încărcare a website-ului accesat. Se spune că în ziua de azi prea puțini oameni au răbdare mai mult de 3 secunde să aștepte ca un website să se încarce. De aceea, tu, dacă vrei ca afacerea ta să aibă succes, trebuie să faci tot posibilul să devii cât mai rapid. Iar dacă tehnologia nu este punctul tău forte, te ajutăm noi la acest capitol.

Mai contează apoi facilitatea de navigare a unui website. Dacă website-ul tău este intuitiv și vizitatorii îl pot folosi cu succes încă de la prima accesare, fără a avea nevoie de indicații, atunci înseamnă că experiența de utilizare pe care acesta o oferă este una pozitivă. Pe de altă parte, dacă ei se pierd pe drum încă de la primele click-uri și îți părăsesc paginile din cauză că meniurile acestora nu sunt prea prietenoase, atunci înseamnă că website-ul tău are nevoie de îmbunătățiri.

Cei mai importanți indicatori de user experience pe care Google pune accent îi poți găsi pe plaforma Google Analytics și sunt: Bounce Rate-ul, timpul petrecut pe fiecare pagină în parte, cât și pe website, numărul de pagini accesate, dar și rata de conversie. La aceștia mai adăugăm noi valoarea conținutului deoarece vizitatorii unui website se întorc cu siguranță la paginile sale dacă găsesc acolo ceva care să merite citit din nou și din nou.

Ar mai fi multe de povestit, dar ca să-ți faci o idee cât mai clară despre serviciile noastre și ce îți putem oferi, te invităm la o întâlnire între patru ochi unde să discutăm pe larg despre obiectivele tale și să construim împreună o strategie de marketing online 100% eficientă.

Nu e simplu să te faci remarcat pe cont propriu în mediul online. Dar când colaborezi cu oamenii potriviți, marketing-ul devine un joc la care fiecare mutare te aduce mai aproape de câștig!

Call Now Button