Cum să promovezi prin tactici de marketing online o afacere din industria HoReCa?
În acest moment, cu toții trecem prin clipe dificile atât din punct de vedere emoțional, cât și financiar. Însă pandemia va trece și apoi, va urma o lungă perioadă de timp în care mai ales antreprenorii din industria HoReCa vor trebui să-și recâștige clienții pierduți, axându-se pe noile standarde de marketing online și dezvoltarea unei strategii de piață sustenabile care să-i ajute să treacă mai ușor peste șocul suferit. Iar câteva din elementele pe care ar trebui să se axeze orice antreprenor din domeniul HoReCa încă de pe acum, pentru a putea diminua pe cât posibil pagubele, sunt următoarele:
Cum să-ți ajuți firma să treacă peste situațiile dificile cu ajutorul marketing-ului online?
#1 Să-ți creezi un website profesional
Dacă este optimizat ca la carte, chiar și un landing page prietenos cu vizitatorii și plin de informații clare despre afacerea pe care o reprezintă poate fi suficient pentru promovarea în mediul online. Cu ajutorul unui astfel de website ai posibilitatea de a atrage potențiali clienți prin serviciul de Google Ads și mai ales să te prezinți cum se cuvine urmăritorilor de pe rețelele sociale.
Este simplu să realizezi un website profesional, chiar și pe cont propriu. Dar pentru ca acesta să obțină și un loc bun în SERP este nevoie să acorzi o atenție deosebită vitezei lui de încărcare. Google pune mult preț pe varianta destinată terminalelor mobile când realizează indexarea fiecărei pagini online în parte și de aceea este bine să-ți optimizezi website-ul în așa fel încât să se încarce cât mai rapid. Pentru acest lucru ai nevoie de un hosting bun, dar și de o temă care să arate bine atât pe desktop, cât și pe mobil.
#2 Să-ți spui povestea
Oamenii sunt sensibili la povești. Le place să descopere experiențe reale din care să aibă ce învăța și care să-i inspire pentru ca pe viitor să poată proceda și ei la fel. De aceea, pentru a a-ți crește succesul în domeniul HoReCa, înainte să te apuci de optimizarea propriului website, gândește-te bine la povestea pe care vrei s-o transmiți viitorilor tăi clienți și celor pe care i-ai avut până în prezent, dar probabil nu te cunosc atât de bine. Cum ai de gând să te prezinți lor și cum vrei să rămâi în amintirea acestora?
Nu există poveste care să nu merite a fi citită. Însă, prin modul în care sunt spuse, există povești pe care le uiți imediat și povești la care reflectezi toată viața. Fă în așa fel încât povestea ta să fie una remarcabilă și construiește-ți apoi strategia SEO în jurul ei.
#3 Să te folosești la maxim de cuvintele cheie
Nu este important ca website-ul tău doar să existe undeva pe internet, ci și să fie vizibil. Odată ce l-ai creat și te-ai gândit deja la povestea afacerii tale, găsește cele mai bune cuvinte cheie din domeniul din care face parte afacerea ta și optimizează-ți website-ul în funcție de ele. Pentru a-ți crește cât mai mult șansele de a fi citit și a obține și conversii, nu te concentra doar pe cuvintele cheie scurte unde competiția este deja foarte mare, ci și pe cele lungi, cu mult potențial pentru website-ul tău.
Despre importanța cuvintelor cheie și modul în care le poți găsi pe cele mai bune, ți-am pregătit la Oblyo Digital Agency un podcast cuprinzător pentru a descoperi o serie de sugestii care s-ar putea să-ți fie de folos.
#4 Să te dedici trup și suflet optimizării SEO
SEO-ul și content marketing-ul sunt două concepte foarte asemănătoare. În viziunea lui Neil Patel, un antreprenor londonez multimilionar care profesează în domeniul digital marketing-ului, SEO-ul și content marketing-ul sunt de fapt unul și același lucru. Cu toate că SEO-ul se referă mai mult la partea tehnică a optimizării, punând un accent deosebit pe alegerea cuvintelor cheie potrivite, numărul de cuvinte dintr-o propoziție sau un paragraf, dimensiunile subtitlurilor și așa mai departe, iar content marketing-ul este privit în general ca un concept holistic, nu poți face SEO dacă în textul tău nu pui și suflet și nici content marketing, dacă scrii ignorând regulile.
În concluzie, dacă afacerea ta face parte din domeniul HoReCa și te dedici content marketing-ului de pe acum, reamintind foștilor clienți de tine și atrăgând atenția celor care nu te-au cunoscut până acum, atunci îți crești radical șansele de a trece cu bine și peste această grea încercare, reușind să-ți duci misiunea mai departe și în continuare.