fbpx

Google Analytics este blocat de Firefox, Mozilla explică de ce

Oblyo Digital Agency iunie 11, 2019

Reprezentanții companiei Mozilla, compania-mamă a Firefox, au explicat de ce browserul blochează acum Google Analytics în mod implicit.

O versiune actualizată a browserului Firefox a fost lansată în această săptămână, care blochează toate trackerele, inclusiv Google Analytics.

Aceasta înseamnă că datele de trafic pot fi afectate atunci când utilizatorii utilizează cea mai recentă versiune de Firefox.

Mozilla pretinde că face această schimbare pentru a păstra datele utilizatorilor private.

Într-un schimb pe Twitter între Joe Youngblood și mai mulți angajați Mozilla, compania a oferit o explicație suplimentară pentru blocarea Google Analytics.

Un angajat Mozilla a menționat că nu îi place Google Analytics. Dacă acest sentiment este împărtășit în cadrul companiei, sentimentele personale despre Google Analytics ar putea fi în spatele deciziei de a le bloca?

Indiferent de situație, un lucru care nu poate fi contestat este cât de importante sunt datele Google Analytics pentru companii și proprietarii de site-uri.

Acesta oferă o multitudine de date care nu pot fi identificate personal, iar în cazul companiilor va fi mai rău prin faptul că vor avea acces redus la acestea.

Traficul de la utilizatorii de pe alte browsere va fi urmărit ca de obicei, deși acest lucru creează o pantă alunecoasă.

Acum că Firefox a blocat toate dispozitivele de urmărire în mod implicit, cine altcineva va urma lead-ul său?

UPDATE: Potrivit unui dezvoltator de la Firefox, majoritatea datelor Google Analytics nu vor fi afectate, ceea ce este o veste bună pentru SEO și proprietarii de site-uri.

“Funcționalitatea de analiză a GA (așa cum este folosită pentru a pregăti rapoartele pentru un proprietar de site) este un cookie inițial. Deci, utilizatorii vor continua să se înscrie în statisticile GA ale unui site, precum utilizatorii Apple ITP. “

Call Now Button