fbpx

Bug -ul Yoast SEO Plugin 7.0 cauzează  scăderea în clasament

Oblyo Digital Agency noiembrie 28, 2018

O actualizare majoră aYoast SEO repară un bug care a afectat ranking-urile anumitor site-uri. Fondatorul Yoast, Joost de Valk, a oferit personal scuze victimelor erorii din cauza căreia au suferit “probleme asemănătoare cu Panda” iar consecința a fost pierderea poziției în clasament.

Bug-ul Yoast SEO 7.0  este live din 6 martie 2018

Această actualizare este menită să corecteze o eroare introdusă de Yoast 7.0, în martie 2018. Victimele acestui bug este posibil să fi suferit schimbări negative de ranking de la actualizarea din  6 martie.

În cazul în care ranking-urile voastre au scăzut constant uneori după data de 6 martie și utilizați plugin-ul Yoast SEO, site-ul vostru poate fi o victimă a bug-ului Yoast SEO Plugin.

Ce a mers prost cu Plugin-ulYoast SEO?

Bug-ul ranking-ului a introdus ceea ce Yoast numește “Probleme asemănătoare cu Panda” când a fost actualizat la versiunea 7.0. Această modificare a afectat setările în ceea ce privește modul în care sunt redirecționate imaginile. Din fericire, această actualizare nu a afectat toți utilizatorii.

Iată cum Yoast descrie problema tehnică:

Bug-ul a fost simplu dar foarte dureros: când s-a făcut actualizarea dintr-o versiune anterioară a Yoast SEO la SEO 7.0-7.0.2 (în special acele versiuni), nu am făcut întotdeauna corect setarea pe care ați avut-o pentru vechea setare în cea nouă. Am setat din greșeală setarea la “No”. Deoarece am schimbat setările vechi în timpul actualizării, nu am putut reveni mai târziu la acest bug.

Fondatorul Yoast oferă scuze personale

Anunțul afirmă că au rezolvat rapid bug-ul Yoast SEO 7.0 odată ce au fost conștienți de acest lucru. Dar bug-ul a afectat negativ site-urile din 6 martie. În consecință, fondatorul lui Yoast, Joost De Valk, a oferit scuze:

“Această postare servește atât ca avertisment cât și ca scuză. … Ne pare foarte rău. … ne-am încurcat. Mie însumi, îmi pare rău. Cu atât mai mult cu cât am venit și am codificat această schimbare eu însumi … “

Utilizatori afacetați de SEO Yoast supărați

În mod evident, unii utilizatori de plugin-uri sunt supărați. Un utilizator de plugin a postat că a pierdut poziții în clasament datorită acestei erori. În consecință, el a spus că și-a pierdut încrederea în Pluginul Yoast pentru totdeauna.

Un alt utilizator de Plugin SEO Yoast a comentat pe pagina de anunțuri Yoast că a pierdut mii de dolari. Ea a remarcat, de asemenea, că ranking-urile ei și-au revenit de la aplicarea noilor actualizări.

Cine este afectat de bug-ul Yoast SEO Plugin?

Conform anunțului oficial al Yoast, acest bug nu afectează pe toți. Cu toate acestea, în cazul în care ranking-urile au scăzut din 6 martie, este posibil să doriți să verificați setările pentru pluginul multimedia Yoast SEO.

Cum să verificați setările pentru aspectul de căutare Yoast SEO pe site-ul web

În meniul din stânga, selectați pictograma Yoast SEO, apoi faceți clic pe linkul Search Appearance.

Veți fi conduși la o interfață tabulară. Faceți clic pe fila numită Media.

Scenariul 1: Totul este OK

Setarea “adreselor url pentru media și atașamente” trebuie setată la “Yes”. Dacă este setată la “Yes”, atunci sunteți bine. Nimic nu este în neregulă. Doar actualizați Plugin-ul Yoast SEO (dacă nu este deja actualizat) și odihniți-vă.

Scenariul 2: Ranking-uri neschimbate

Dacă setarea “Adreselor URL pentru media și atașamente” este setată la “No”, dar nu ați suferit nicio modificare a ranking-urilor, schimbați această setare la Yes, actualizați pluginul Yoast SEO (dacă nu ați actualizat deja) și felicitați-vă, nu este nimic greșit.

Scenariul 3: Ranking-urile au scăzut

Dacă setarea “Adrese URL media și atașamente” este setată la “No” și ați înregistrat scăderi în clasament de la data de 6 martie, atunci este posibil să suferiți de bug-ul Yoast 7.0.

Anunțul oficial al Yoast vă sfătuiește să schimbați această setare de la “No” la “Yes” și să actualizați Plugin-ul vostru Yoast SEO (dacă nu este deja actualizat). În plus, va trebui, de asemenea, să descărcați Yoast SEO Index Purge Plugin și să aplicați acest plugin pentru a repara bug-ul.

Scenariul 4: Nu sunteți siguri dacă ați fost afectați

Sfatul lui Yoast este de a schimba setarea la “Yes” și de a actualiza pluginul Yoast SEO (dacă nu a fost deja actualizat).

Call Now Button