fbpx

Google lucrează la integrarea beneficiilor AMP în viitoarele standarde web

Oblyo Digital Agency martie 14, 2018

 

Standardizarea va permite site-urilor să implementeze – și să beneficieze-de funcții AMP fără a adopta intreaga construcție.

Google continuă să facă investiții majore în îmbunătățirea performanței și a experienței pe care o au utilizatorii. Acest lucru s-a implementat inițial prin structura AMP, ce a fost prima dată lansată în 2015, dezvoltată, promovată și integrată în platformele de publicare încă de atunci.

Inițial privit ca un alt format de proprietate (chiar dacă este o sursă deschisă), pe lângă faptul că oferă doar o caracteristică limitată stabilită la lansare, framework-ul AMP s-a luptat cu adoptarea pe scară largă. Suportul pentru AMP pe întreaga rețea web este în prezent de mai puțin de 0,1%.

Oricum, site-urile care au adoptat AMP-ul au realizat câstiguri încurajatoare în privința performanței site-urilor și a conversiilor (ceea ce presupune o mai bună corelare pentru experiența utilizatorilor). Acestea și alte beneficii notabile i-au determinat pe cei de la Google să înceapă să lucreze la acapararea tehnologiilor utilizate de AMP și să le plieze pe standardele web deschise.

Mai jos, vă prezentăm un mic fragment din anunțul făcut de Google:

„Munca depusă pentru standardizarea AMP-ului este în curs de desfășurare prin diverse proiecte WICG. Obiectivul Google este de a extinde suportul în funcții precum caruselul Top Stories la conținutul AMP care: (1) îndeplinește un set de criterii de performanță și experiență pentru utilizatori și (2) pune în aplicare un set de noi standarde web. Unele dintre standardele propuse sunt Politica de Feature, Web Packaging, promovarea iframe, Timeline de performanță și Timing Paint. La fel de important, echipa Chrome a lansat anul trecut raportul Experiența utilizatorilor Chrome. Datele sale oferă, pentru prima dată, măsurători din lumea reală la nivel mondial pentru performanțe și experiența utilizatorilor. ”

În postare a fost specificat că, tehnicienii Google care conduc proiectul AMP, Malte Ubl spun că Google va continua să susțină, să promoveze și să dezvolte proiectul AMP. Scopul activității AMP în standardele web deschise, se aliniază cu misiunea globală a Google pentru o experiență web mai puternică, mai bună și mai rapidă. Standardizarea acestor caracteristici le va permite dezvoltatorilor să le utilizeze fără a trebui să adopte pe deplin cadrul AMP. De asemenea, va permite site-urilor, de exemplu, să apară în caruselul Top Stories în căutarea Google.

 

În postare se mai specifică :

“Luăm ceea ce am învățat de la AMP și lucrăm la standardele web care vor permite încărcarea instantanee a conținutului web non-AMP. Sperăm că această procedură va debloca de asemenea integrarea AMP care să permită funcțiile de căutare Google precum caruselul Top Stories. “ 

Nu a fost specificată o dată limită când aceste caracteristici vor deveni disponibile în afara AMP-ului, dar vom urmării cu atenție acest subiect.

 

Call Now Button