fbpx

Tot ce vroiai sa stii despre SEO si nu stiai pe cine sa intrebi

Oblyo Digital Agency mai 12, 2017

Ghici cate postari pe blog sunt publicate pe intenet in fiecare zi. Ai vreo idee? Spune un numar.

Peste 2,5 milioane, conform site-lui worldometers.info, care furnizeaza “in timp real” numar articole blog publicate in fiecare zi. 

Asta inseamna ca 29 de persoane au publicat deja cate un articol in minutul in care ai citit cele 4 propozitii de mai sus. Acest lucru va face destul de dificil sa iesi in evidenta cu blogul tau. Dar asta trebuie sa faci daca vrei sa obtii un blog de succes, care sa iti aduca mai mult trafic si persoane interesate de ceea ce oferi in afacerea ta.

Intr-o lume in care peste 90% din experientele online incep cu un motor de cautare, afisarea pe prima pagina a Google poate fi factorul decisiv intre o afacere prospera si una care este, bineinteles, in stare de faliment. In timp ce aloci, in medie, 3-4 ore pentru scrierea articolelor blog, cele 10 minute pe care le petreci pentru optimizarea fiecarei postari sunt, insa, cele mai importante.

Desigur, stii ca este vorba de optimizarea motorului de cautare, dar ce se optimizeaza? Designul? Continutul? Poate link-urile? Raspunsul este da la toate cele intrebari. Si, chiar mai mult decat atat. De aceea, in acest articol vei gasi raspunsuri la cele mai frecvente intrebari legate de SEO, precum și cum poți sa avea și tu un site optimizat SEO la modul profesional.

Ce inseamna optimizarea SEO ?

Optimizarea pentru motorului de cautare (SEO) este procesul de optimizare a continutului unei paginii web, astfel incat unui motor de cautare sa ii placa ce gaseste si sa-l indice ca fiind un rezultat de top pentru cautarile dupa un anumit cuvant cheie.

Sa explic putin mai detaliat ce inseamna optimizarea SEO.

SEO este ceea ce face ca articolul tau sa apara ca fiind unul dintre rezultatele de top pe care il afiseaza Google ori de cate ori cineva cauta cuvantul cheie respectiv. In toata aceasta magie este vorba despre tine, care faci SEO pentru articolul tau, motorul de cautare si cel care face o cautare pe internet.

De exemplu, daca publici un articol despre cum sa se prepara un cozonac ca la mama acasa, doresti ca motorul de cautare (care, in 90% din toate cazurile, este Google) sa il arate ca rezultat de top pentru oricine care cauta expresia “cozonac ca la mama acasa”. Cum se intampla toate acestea?

Pentru a intelege cum un articol apare in rezultatele motorului de cautare, trebuie sa intelegi – mai intai – cum functioneaza SEO. Exista 2 categorii mai largi de SEO: SEO on-page si off-page SEO.

  • SEO on-page se refera la toti factorii de clasificare ai Google care sunt determinati prin cautarea directa a paginii, cum ar fi titlurile, continutul si structura paginii.
  • SEO off-page se refera la toate variabilele la care Google se uita, care nu sunt exclusiv sub controlul tau, ci depind si de alte surse, cum ar fi retelele sociale, alte bloguri din industria ta si istoria personala a celui care face cautarea.

Aceste doua tipuri de optimizari sunt diferite, dar trebuie sa le faci pe ambele corect, pentru a avea o optimizare SEO completa si performanta. Pentru a invata mai multe despre optimizarea SEO citeste articolele de pe blog si/sau intra in legatura si discuta cu un consilier din echipa Oblyo Digital Agency. Suntem bucurosi sa iti oferim toate informatiile de care ai nevoie pentru a lua cea mai potrivita decizie pentru tine si afacerea ta. 

La ce te ajuta optimizarea SEO?

Acum sa discutam de ce aceasta magie numita SEO este atat de importanta pentru afacerea ta.

93% din experientele online incep cu un motor de cautare, dintre care, 68% utilizeaza Google pentru a face aceasta. Combina acest lucru cu faptul ca primele 5 rezultate in Google obtin 67% din toate clicurile si veti obtine o idee despre motivul pentru care optimizarea motorului de cautare este atat de importanta.

Exista o gluma care circula pe internet si care evidentiaza cat de important este sa ajungi in prima pagina a rezultatelor motorului de cautare Google:

Daca vrei sa ascunzi un cadavru, ar trebui sa il plasezi pe a doua pagina a rezultatelor cautarii Google.

Ok, acum tocmai ai cheltuit o avere pe noul tau site web (si se pare ca arata excelent!), iar ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa asculti un consultant SEO care sa iti spuna ca trebuie sa investesti si mai multi bani pentru ca site-ul sa fie vizibil pentru motoarele de cautare.

Adevarul esta ca, de fapt, Google are nevoie de ajutor in intelegerea afacerii tale, iar SEO, care este tesut in mod eficient in ADN-ul site-ului tau, te poate ajuta sa iti prezenti afacerea ta in fata motoarele de cautare in cea mai buna lumina posibila.

Ce pierzi daca nu optimizezi SEO website-ul?

Pentru a-si pastra prioritatea ca instrument de cautare, Google isi imbunatateste continuu algoritmii motorului de cautare. In acest context, optimizarea SEO devine din ce in ce mai strans aliniata cu alti factori, cum ar fi experienta utilizatorilor si valoarea continutului.

Ce poate insemna asta pentru site-ul tau si afacerea ta? Te poti astepta sa fii penalizat mai frecvent de catre Google, de cele mai multe ori prin scaderea traficului. De asemenea, ai putea anticipa si faptul ca vei fi penalizat de catre utilizatori, sub o alta forma, dar pentru aceleasi probleme: continut slab, design neprietenos, anunturi pe care nu le doresc sa le vada sau nu se potrivesc.

Daca site-ul tau nu clasifica in cautarile pe care le doresti, poate ai nevoie de o revizuire a optimizarii SEO. Problema ar putea fi de la design sau de la link-uri, sau ar putea fi de la continut sau de la lipsa optimizarii pentru cuvintele cheie. 

Cat costa o campanie seo?

Nu exista standarde universale prin care sa poti stabili un “pret standard” pentru serviciile SEO. Analiza cuvintelor cheie, crearea de link-uri si alte activitati SEO sunt unice, personalizate si adaptate diferit pentru situatii specifice. Si, chiar si printre furnizorii de servicii de SEO, exista o gama larga in ceea ce priveste calitatea serviciilor prestate. Exista profesionisti bine pregatiti si exista escroci, amatori si practicanti ignoranti.

Dar, in calitate de persoana responsabila de SEO in cadrul companiei tale, esti persoana cea mai implicata … deoarece responsabilitatea pentru alegerile tale cade pe umerii tai. Inainte de a alege cea mai ieftina versus cea mai scumpa propunere, cea limitata versus cea mai cuprinzatoare, cea de la profesionisti experimentati versus cea de la un prieten sau de la baiatul de la IT, pentru a intelege toate nuantele si detaliile, asigura-te ca ai citit si inteles cat de mult costa o campanie de optimizare SEO.

Preturile pentru servicii profesionale de optimizare SEO sunt dificil de cuantificat, chiar daca unii sustin ca este foarte simplu, dupa cum poti afla si din articolul anterior intitulat Costul serviciilor de optimizare SEO si cum faci cea mai buna alegere.

Astfel, costurile medii pentru servicii optimizare SEO variaza atat functie de marimea afacerii tale, de obiectivelor de marketing propuse, cat si de varianta de plata aleasa. In mod normal, agentiile profesionale SEO nu solicita o taxa fixa pe luna, ci prefera sa faca oferte personalizate pentru diferite tipuri de afaceri si pentru nevoi specifice. Din pacate, multe persoane inca se uita dupa servicii SEO low-cost, care nu ofera prea multe tipuri de activitati de optimizare SEO, si rezultatele sunt vizibile doar pe termen scurt, in cel mai bun caz.  

De ce sa alegi pentru servicii SEO Oblyo Digital Agency?

Consultantul tau SEO este o “arma secreta” in dezvoltarea afacerii tale pe termen lung. Un consultant profesionist de SEO poate gasi cuvinte cheie si nise profitabile in afacerea ta, cu o rata de rentabilitate excelenta, efectueaza studii de piata detaliate si analize competitive, si te poate ajuta sa construiesti continut optimizat SEO la maxim, pentru a atrage trafic de calitate si mai multi clienti in afacerea ta. 

De asemenea, o agentie SEO profesionista, cum este Oblyo Digital Agency, iti poate arata daca strategia ta este ineficienta sau concurenta prea bine inradacinata pentru a fi dezbinata. Acest lucru te va ajuta sa economisesti bani si si sa eviti pierderea de timp in urmarirea unui cuvant cheie sau a unei nise, permitandu-ti  sa iti concentrezi energia si resursele pe zone mai profitabile. 

Atunci cand esti la inceput de drum, Oblyo poate fi prietenul si partenerul tau de incredere, care te poate ajuta pas cu pas sa avansezi si iti ofera o mana de ajutor atunci cand te afli in impas. Toate aceste lucruri sunt posibile deoarece Oblyo Digital Agency iti ofera o gama completa de servicii SEO prin care poti sa iti optimizezi site-ul, te ajuta in promovare si, daca este cazul, construieste totul de la zero.

[irp posts=”4897″ name=”5 motive pentru care afacerea ta pierde daca nu foloseste Google AdWords”] [irp posts=”4886″ name=”12 moduri in care pierzi daca nu ai un site pus la punct”] [irp posts=”4880″ name=”Care sunt efectele negative ale unui website neoptimizat SEO?”] [irp posts=”4880″ name=”Care sunt efectele negative ale unui website neoptimizat SEO?”] [irp posts=”4870″ name=”7 moduri prin care pierzi daca site-ul tau nu este optimizat SEO”]

Despre Tine

 

Verificare

 
Call Now Button