fbpx

Promovarea afacerii online prin advertoriale SEO

Oblyo Digital Agency ianuarie 18, 2017

Gasirea unor modalitati eficiente de a face publicitate produselor si serviciilor este una dintre cele mai dificile provocari cu care se confrunta orice afacere. Tehnologia web permite ca tot mai multe anunturi sa fie directionate mai rapid si mai precis decat oricand inainte. Pe masura ce oamenii petrec mai mult timp online, ei impartasesc tot mai multe infomatii pe site-urile web si prin intermediul serviciilor de e-mail si retelelor sociale.

Publicitatea online doar prin plasarea unui anunt pe internet, in speranta ca aceasta iti va aduce mai multe clicuri pe pagina si un numar mai mare de potentiali clienti, nu mai este fezabila de mult timp. Aceasta schimbare se explica si daca ne uitam la modul in care au evoluat preferintele consumatorilor, modul de a lua decizii si a face cumparaturi.

Puterea blog-urilor in influentarea deciziilor de cumparare a consumatorilor este mai puternica decat pare. Conform datelor unui studiu de cercetare realizat de Research Now Group Inc, aproape noua din 10 consumatori (84%) fac achizitii dupa ce au citit despre un produs sau un serviciu pe un blog sau intr-un articol editorial.

Pentru branduri, aceste date sunt critice, astfel ca acestea trebuie sa se adapteze si sa vina in intampinarea potentialilor clienti nu doar cu mesaje publicitare, ci si cu continut de calitate si util. Pentru a maximiza potentialul unei campanii publicitare, agentiile de publicitate combina creativ cele mai eficiente concepte de marketing, care, si acestea la randul lor, sunt interconectate intre ele si indeplinesc functii unice.

Printre acestea se numara: advertoriale tiparite, advertoriale online, advertoriale video online, articole sponsorizate, continut creeat si sponsorizat de branduri, articole sponsorizate pe Facebook.

In ceea ce priveste continutul sponsorizat ca element al campaniilor de publicitate online, acesta poate lua mai multe forme, de la continutul editorial scris in stil advertorial pana la actualizari sponsorizate pe platformele social media, cum ar fi Facebook si Twitter.

Ce sunt advertorialele si cum te ajuta

Un advertorial este un articol editorial scris in scopuri publicitare si publicat atat in presa scrisa, cat si online, pe site-urile web. Continutul de text simplu poate fi imbogatit suplimentar cu imagini, inregistrari video, tabele sau alte elemente grafice.

Bine facute, advertoriale pot fi interesante, informative si pot vinde un produs sau pot construi imaginea unui brand. A stii cum sa gasesti echilibru intre continut si publicitate este delicat si, totodata, esential. De aceea, atat brandurile, cat si editorii sunt intr-o permanenta cautare pentru a testa si descoperi formula magica.

Iata modul optim de a genera profituri maxime folosindu-te de advertoriale SEO:

  1. fa o cercetare, un studiu privind publicul tau tinta, inclusiv cuvintele cheie relevante
  2. identifica blog-urile si site-urile care pot ajunge la acel public
  3. creeaza (sau angajeaza un profesionist sa faca acest lucru pentru tine) continut de inalta calitate potrivit pentru audienta respectiva
  4. publica si distribuie continut original pe blog-urile si site-urile tinta.

Brandurile si afacerile care investesc timp in gasirea de blog-uri potrivite pentru a se conecta cu publicul tinta, apoi creeaza si ofera continut util si de calitate, exclusiv pentru acele blog-uri si site-uri, in final se vor pozitiona cu mai mult impact in mintea consumatorilor si vor culege roadele.

Experimenteaza puterea unei campanii de advertoriale SEO

Promovarea afacerii online prin intermediul unei campanii advertoriale este una dintre cele mai eficiente metode pentru a extinde aria de acoperire, pentru a gasi noi clienti si pentru a diversifica fluxurile de venit.

Si ce modalitate mai buna poate ajuta o afacere sa isi spuna povestea si sa o faca virala Advertorialele!

Creeaza un advertorial interesant si antrenant, selecteaza site-urile si blog-urile care au piata tinta potrivita pentru produsele/serviciile tale, distribuie continutul si deja ai formula castigatoare.

Ce obtii? O multime de clicuri si de conversii, fara a fi de tip spam, si care, in acelasi timp, iti vor aduce pagina web in primele rezultate ale cautarii.

In cazul in care ai nevoie de o campanie de advertoriale SEO, poti apela cu incredere la serviciile de publicitate oferite de catre Oblyo Digital Agency, care are parteneriate cu cei mai importanti publisheri din Romania.

Este de departe cea mai valoroasa si efectiva modalitate de a creea continut de calitate, cu rezonanta maxima in retelele social media si cu impact SEO pe termen lung, pentru orice afacere online!

Call Now Button