fbpx

Primii pasi in on-line

Oblyo Digital Agency octombrie 8, 2016

In prezent, blogosfera romaneasca este extrem de variata si de generoasa. Daca adaugam si nenumaratele platforme, site-uri si micro-site-uri, avem deja imaginea completa a lumii virtuale de limba romana. O lume aflata in continua interactiune, o lume in care fiecare are locul si, poate, rolul sau, insa o lume intre ale carei elite nu se poate ajunge chiar asa de usor, cat ai bate din plame. De fapt, trebuie sa bati mult, insa nu din palme, ci din taste… dar sa vedem cateva sugestii de baza:

 

– Pentru a-ti face un blog, poti opta pentru varianta in care nu ai nevoie de niciun fel de investitie materiala sau de cunostinte tehnice. Ai la dispozitie platformele gratuite (internationale sau chiar romanesti). Va fi unul dintre zecile de mii de bloguri, cu o tema similara cu a multor bloggeri. Sfat practic: calitatea continutului este cel care face diferenta. In functie de subiectele abordate, documenteaza-te temeinic, dar fii si original! Alege o nisa in care esti specialist (sau poti/vrei sa devii) si adreseaza-te unui anumit public. Ai mare grija la ortografie si gramatica! Stabileste-ti un ritm de publicare si incearca sa il respecti. Nu plagia, nu folosi copy-paste, nu scrie articole denigratoare, jignitoare, atac la persoana etc. Chiar daca punctual par sa aduca trafic, pe termen mediu si lung vei avea de suferit. Poti fi penalizat de catre cititori cu raportari la Google sau chiar cu plangeri la politie. Incepe sa te autoeduci referitor la ce inseamna scrierea SEO. Conteaza mult ca articolele tale sa fie gasite repede de motoarele de cautare (Google, in principal, in calitate de cel mai accesat motor de cautare).

 

– Vrei ca tot mai multa lume sa te citeasca, sa generezi un trafic interesant pentru posibili parteneri/advertisieri. Sfat practic: promoveaza-te cu moderatie pe retelele de socializare. Nu fa spam, publicand acelasi articol in orice grup de pe Facebook in care esti membru. Alege cu grija grupurile care au aceleasi interese declarate precum articolul pe care doresti sa-l promovezi si publica-l doar in acelea. In niciun caz, nu fa aceasta operatiune zilnic, chiar daca este vorba de articole diferite. Scrie guest-posturi cu linkuri catre blogul tau. Astfel te vor cunoaste si cititorii altor bloguri. Citeste si comenteaza articolele bloggerilor favoriti.

 

– Te gandesti sa castigi ceva din activitatea ta. Sfat practic: Inscrie-te in platformele care ofera concursuri (precum eBloguri) cu subiecte si premii interesante. Astfel, vei face parte dintr-o comunitate si poti castiga si mai multa vizibilitate.

 

– Ai ales sa-ti faci blog pe domeniu (fie ca ai deja experienta in blogging, fie ca vrei sa incepi din start sa-ti creezi o identitate bine definita in on-line), felicitari! Cititorii te vor recunoaste mai usor, generezi mai multa incredere si asta denota responsabilitate asumata. Sfat practic: Pe langa cele de mai sus, ai grija cu ce firma de gazduire lucrezi. Nu alege la intamplare. Daca nu ai domeniu cumparat pe viata, nu uita sa-l platesti la timp, ca sa nu risti sa ramai fara blog. De asemenea, cauta o tema care sa se adapteze continutului pe care vrei sa-l creezi. Ai nenumarate posibilitati de personalizare, in cazul in care doresti sa folosesti o tema premium (contra cost). In acest caz, fie ai/dobandesti cunostintele necesare, fie te adresezi unor specialisti. Nu uita nici de servicii de optimizare site. Rezultatul iti va demonstra ca merita.

 

– Ai trecut la profesionisti si deja ai site-ul tau. Sfat practic: alege tot profesionisti cu care sa lucrezi. Ai nevoie sa te regasesti in prima pagina a motorului de cautare Google pe cuvintele cheie tipice afacerii tale. Asta se poate realiza in timp relativ scurt numai prin intermeidul unei campanii SEO concepute si desfasurate corect.Pentru ca viitorii tai clienti sa te gaseasca mai repede – mai ales daca esti la inceput – nu ezita sa-ti ajuti afacerea prin intermediul unei campanii de advertoriale. Vor genera, pe langa linkuri, notorietate!!

 

Cu alte cuvinte, indiferent de modalitatea in care te gandesti sa intri in lumea virtuala, nu ezita sa o faci cu dreptul, pe usa din fata! Sfat practic: apeleaza la serviciile agentiei de marketing digital Oblyo.

Campanie de advertoriale

Experimenteaza puterea unei campanii targetate prin intermediul oblyo.ro, pentru o rezonanta maxima in Social Media & SEO. Privita ca un instrument de marketing, campania de advertoriale aduce avantaje foarte greu de ignorat intr-un mediu de afaceri in continua tranzitie.

Call Now Button