fbpx

Optimizare seo

Oblyo Digital Agency iulie 22, 2016

De ce este necesară optimizarea SEO?

În zilele noastre, Internetul are un rol esențial în viața fiecărui om. Nu mai căutăm știri și noutăți în ziare stufoase, printate cu cerneală colorată pe foi aspre, ci urmărim ceea ce se întâmplă în lume cu doar câteva click-uri. Tot online plătim facturi, rezervăm bilete pentru concediu și în special, facem cumpărături. Nu e de mirare că mediul virtual a devenit cea mai eficientă metodă prin care poți ajunge la potențiali cumpărători. Din acest motiv, Internetul a devenit un spațiu prielnic publicității. Prezentarea produselor, cumpărarea lor și chiar comunicarea cu clienții devin mult mai accesibile prin intermediul site-urilor. Tocmai de aceea, din moment ce această promovare site-ului ne oferă vizibilitate, este important să conștientizăm importanța optimizării seo și alegerea unor servicii seo potrivite și capabile să ne ofere cea mai bună optimizare pentru site.

Oblyo îți poate fi prietenul de nădejde atunci când te afli la început de drum, îți poate fi un bun îndrumător atunci când vrei să avansezi și îți poate oferi o mână de ajutor atunci când te afli în impas. Toate aceste lucruri sunt posibile datorită faptului că Oblyo îți oferă o gamă largă de servicii seo, îți optimizează site-ul, te ajută în promovare iar acolo unde e cazul, construiește totul de la zero.

Optimizarea seo este elementul cheie când vine vorba de promovarea unui site. Dar să o luăm cu începutul. Pentru un prim scenariu, să presupunem că vrem să promovăm un eveniment. La fel cum în mediul offline ne folosim de pliante și afișe pentru a câștiga popularitate și pentru a face evenimentul cât mai cunsoscut, așa și în mediul online este necesară crearea vizibilității prin intermediul unui site cu autoritate. De ce este necesară promovarea pe un site a unui eveniment? În contextul în care oamenii se află mereu în criză de timp, un site cu autoritate nu doar că va atrage atenția publicului țintă, care își petrece o mare parte a timpului pe Internet, dar va și ușura comunicarea, interacțiunea, schimbul de informații și cel mai important: oamenii vor putea, după caz, cumpăra bilete, rezerva locuri, etc. fără a fi nevoiți să se deplaseze, acest aspect fiind încurajator.

Evenimentele nu sunt însă singurele situații unde se recomandă apelarea la serviciile seo și folosirea unor site-uri cu autoritate. Cea mai bună metodă de a promova o afacere, în special atunci când te afli la început de drum, este prin intermediul unui site. Pentru a vă aduce beneficii cât mai multe, este necesar ca site-ul să fie bine optimizat. Pentru scenariul al doilea, să presupunem că tocmai v-ați deschis o firmă de produse naturiste, sau de ce nu, un restaurant ce oferă și posibilitatea de a comanda mâncare ce urmează să fie servită la domiciliu. E adevărat că plasarea localului într-o zonă centrală și organizarea diferitor evenimente sunt benefice, însă promovarea printr-un site este esențială. În special atunci când ești la început de drum, apelarea la serviciile seo pentru construirea unui site optimizat este o investiție recomandată, care în timp se va dovedi a fi și profitabilă.

În ambele cazuri trebuie privită situația din perspectiva cumpărătorului. De cele mai multe ori, clientul sau cumpărătorul nu are timpul necesar pentru a hoinări prin orași a căuta cel mai potrivit local/magazin. Cu ajutorul unui site optimizat, prin doar câteva click-uri, potențialul client se poate informa, după caz, cu privire la produs, ofertă sau locație, prețuri și orice alt aspect l-ar mai putea interesa, economisând astfel timp.

De ce nu este suficientă simpla construire a unui site, fiind nevoită și optimizarea seo a sa? Pentru că așa cum tu ești conștient de impactul mare pe care îl are promovarea în mediul online asupra afacerii tale sau a produsului tău, așa este și concurența ta. Nu e de mirare că fiecare firmă încearcă să atragă atenția prin oferte care de care mai avantajoase. Însă oricât de tentante ar fi ofertele oferite sau oricât de reușită ar fi grafica unui site folosit pentru promovare, acestea nu vor atrage privirea și nu vor capta atenția dacă nu au vizibilitate în fața motorului de căutare.

Promovarea unui site se poate realiza prin mai multe metode, iar printre cele mai populare se numără promovarea prin campanii de marketing, prin advertising, advertoriale, apelarea la rețelele de social media și nu în ultimul rând, optimizarea pentru motoarele de căutare.

Pentru cei ce nu știu încă, optimizarea seo face referire la optimizarea site-urilor și paginilor web astfel încât ele să câștige vizibilitate în motoarele de căutare. Aceasta vă ajută în ceea ce privește atragerea vizitatorilor (și implicit a potențialilor clienți) prin faptul că un site optimizat atrage mai bine atenția motoarelor de căutare. Nu trebuie să uităm faptul că motoarele de căutare sunt cele ce „ne plasează” în fața vizitatorului, așa că a atrage atenția motoarelor de căutare este ceva esențial.

În zilele noastre, există diferite companii care oferă aceste servicii seo, astfel încât optimizarea site-ului să nu mai reprezinte o bătaie de cap în plus pentru antreprenori, promotori, bloggeri sau orice alți deținători de site.

Campanie de advertoriale

Experimenteaza puterea unei campanii targetate prin intermediul oblyo.ro, pentru o rezonanta maxima in Social Media & SEO. Privita ca un instrument de marketing, campania de advertoriale aduce avantaje foarte greu de ignorat intr-un mediu de afaceri in continua tranzitie.

 Conceptul de optimizare seo

Putem spune că acest concept de optimizare seo a apărut dintr-o necesitate și oferă beneficii atât celor ce doresc să promoveze sau să vândă, cât și celor ce se folosesc de Internet pentru a căuta și cumpăra. În primul rând, în ceea ce îi privește pe deținătorii site-ului promovat, optimizarea seo  îi ajută să ajungă mai ușor la public și să fie cu un pas înaintea concurenței. Pe o piață din ce în ce mai aglomerată, orice mic detaliu ce te diferențiază de concurență și îți aduce vizibilitate poate fi de un real folos în a atrage atenția cumpărătorului.

De asemenea, optimizarea seo vine și în folosul vizitatorului și potențialulu cumpărător. Atunci când căutăm ceva, de obicei o facem folosindu-ne de un cuvânt sau o frază pe care o introducem în motorul de căutare. Acesta ne oferă sugestiile într-o anumită ordine, care depinde de vizibilitatea site-urilor în fața motorului de căutare. Această vizibilitate nu este altceva decât rezultatul unei bune optimizări seo.

Rezultatele optimizării seo se văd pe termen lung. Un site optimizat aduce un trafic mai mare și implicit, mai mulți potențiali clienți. Cel mai important aspect, care este de altfel esențial în transformarea vizitatorilor în clienți, este ca acel trafic să fie targetat. De cele mai multe ori este inutil când un site ce oferă produse cosmetice destinate femeilor să fie vizitat în mare parte de bărbați, sau un site al unui magazin ce vinde utilaje pentru agricultură să fie vizitat de medici sau bucătari. Într-un site optimizat corespunzător, conținutul se axează pe expresii sau cuvinte ce vor atrage atenția motoarelor de căutare. Aceste cuvinte sau expresii trebuie să facă referire la ceea ce doriți să promovați.

Pentru că optimizarea site-ului aduce beneficii pe termen lung, rezultatele nu contestă să apară nici după ce ați terminat procesul de optimizare seo. Dacă serviciile seo au fost de calitate, veți avea parte de avantaje pe termen îndelungat, investiția fiind recompensată prin rezultate pozitive ce vă vor aduce beneficii de lungă durată.

Un alt avantaja al promovării site-ului prin apelarea la serviciile seo este faptul că nu promovează doar serviciul sau produsul în sine, ci scoate în evidență și brandul. Faptul că oferă vizibilitate în motoarele de căutare și câștigă popularitate în fața vizitatorilor are un impact pozitiv asupra imaginii brandului, aducându-i și lui totodată un plus de popularitate și vizibilitate.

Poate pare greu de crezut, dar investirea în servicii seo este rentabilă. Deși la o primă vedere prețurile nu par a fi dintre cele mai prietenoase, ele sunt totuși mai accesibile decât prețurile metodelor tradiționale de promovare.

Cu ce te ajută, în mod concret, serviciile seo oferite de Oblyo? Păi în primul rând, Oblyo îți oferă ajutor chiar de la început, iar prin început mă refer la construirea și promovarea unui site. Pentru că obținerea unor rezultate de succes nu presupune atât un ambalaj plăcut, cât și un conținut de calitate, Oblyo oferă pe lângă analizele și serviciile seo personalizate, și posibilitatea de a achiziționa conținut scris în conformitate cu cerințele optimizării site-ului.

De asemenea, pentru cei ce au deja un site optimizat și au nevoie doar de puțin ajutor, sunt oferite servicii seo de consultanță, în urmă cărora puteți îmbunătăți eventualele minusuri ale site-ului, spre optima sa funcționare.

Dacă faci parte din acea categorie care deși are un site optimizat, nu are timpul necesar să se asigure în permanență de buna sa funcționare, Oblyo îți vine în ajutor prin serviciile sale de mentenanță. Fiecare proprietar de site își dorește ca paginile sale web să ocupe primele poziții în Google, motiv pentru care nimeni nu îți poate garanta că odată ce ai obținut poziția dorită, site-ul tău va rămâne pentru totdeauna acolo. Tocmai de aceea este recomandat să folosiți serviciile seo chiar și după ce targetul site-ului a fost atins și să nu neglijați importanța unor servicii de mentenanță și a unei continue optimizări a site-ului.

O metodă eficientă de promovare a unui site, a unei firme sau a unui eveniment o reprezintă campaniile cu bloggeri. În ultimii ani, blogosfera începe să aibă o influență din ce în ce mai mare, bloggerii fiind adevărați trendsetter. Publicul se lasă din ce în ce mai mult influențat de recomandările bloggerilor cunoscuți, având mai multă încredere într-o recenzie scrisă de un blogger influent sau într-un advertorial scris pe un blog decât în anunțurile publicitare din ziare, reviste sau de la TV.

Oblyo oferă, pe lângă serviciile de optimizare seo și posibilitatea organizării unei astfel de campanii. Ce presupune această campanie cu bloggeri și cum se realizează ea? Revenim puțin la scenariile mai sus menționate.

În cazul în care promovezi un produs pe care firma ta tocmai l-a lansat pe piață, o bună modalitate de a-l face cunoscut și de a convinge lumea în legătură cu produsul este oferirea sa spre testare. Pentru acest lucru este important să apelezi la bloggeri ce activează pe un blog sau un site puternic și care face parte din nișa de care ești interesat. Astfel, vei avea mai ușor acces la publicul țintă, adică acel public ce ți-ar putea deveni potențial client. În urma testării produselor, bloggerii vor scrie recenzii cu părerile lor sincere, menționând numele produsului, firma și făcând trimitere spre site-ul de unde poate fi achiziționat. Aceasta este o bună modalitate atât pentru promovarea site-ului, cât și pentru a obține vizibilitate și câștiga popularitate în fața publicului dar și a motoarelor de căutare.

În cazul promovării unui eveniment, se poate apela la oferirea unor invitații. Organizatorii celor mai populare evenimente, concerte și festivaluri oferă aceste invitații drept premiu în cadrul unor concursuri, aceasta fiind tot o tehnică de promovare. Această metodă ce implică invitații poate fi folosită și în cazul unui local nou deschis, unde poți invita bloggeri influenți care mai apoi vor impărtăși printr-un articol impresiile lor. Un astfel de articol postat pe un site optimizat care are mulți cititori cu siguranță va atrage atenția, îți va aduce clienți iar investiția ta va fi amortizată în cel mai scurt timp.

Concursurile ce au drept scop promovarea unui site, eveniment, produs etc. fac parte tot din sfera campaniilor. La aceste concursuri poate participa oricine, în funcție de cerințe. Cerințe precum distribuirea pe rețelele de socializare pot atrage atenția și câștiga popularitate.

Acestea fiind spuse, imaginea în online are un impact major asupra afacerii tale. Tocmai de aceea, optimizarea seo a site-ului este un aspect ce nu trebuie neglijat. Pentru promovarea site-ului este recomandat să investiți în servicii seo profesionale. Pe termen lung, investiția nu doar că va fi amortizată, ci rezultatele unui site optimizat corespunzător cu siguranță vă vor aduce profit.

Ce trebuie reținut? Dacă ești deținătorul unui site pe care dorești să îl promovezi sau pe care îl folosești pentru promova rea unor evenimente, companii sau produse, dacă vrei ca acel site să îți aducă rezultatul dorit, optimizarea seo este ceva esențial. Investirea în servicii seo care îți vor analiza și optimiza site-ul în funcție de nevoile sale este mai mult decât necesară, beneficiile sale resimțindu-se pe termen lung, iar comparativ cu profitul adus, investiția este insignifiantă.

De ce Oblyo?

  • Pentru că înțelegem importanța unui site optimizat și ne place să oferim mereu servicii seo de calitate și apelăm la metode care să asigure cea mai bună promovare pentru un site.
  • Pentru că ne respectăm clienții și place să oferim calitate și satisfacție.
  • Pentru că totul se va desfășura în funcție de nevoile și dorințele tale, cu un maxim de transparență și o comunicare deschisă.
  • Tot ce îți mai rămâne ție de făcut este să te bucuri de rezultate.
Call Now Button