fbpx

Ca afacere locala, trebuie sa te preocupe „propria curte”

Oblyo Digital Agency decembrie 6, 2016

Poate ca iarba este „mai verde” in „curtea vecinilor” (a se intelege „in curtea” concurentei), dar ca sa concurezi cu ei la nivel SEO, este nevoie sa te iti mai intai in …„propria ta curte”!

Problema este ca multe organizatii sunt atat de dornice sa iasa in rezultatele cautarilor locale din alte orase, incat ignora ce se intampla in „propria curte”, cum s-ar zice. Logic este ca mai intai sa te ocupi sa fii in prima linie in propriul tau oras si apoi in celelalte.

Sa ai o adresa fizica este extrem de important la nivel SEO local, asa ca nu ignora acest aspect. Majoritatea afacerilor nu au o pozitie buna in propriul oras. Nu uita, Google va oferi rezultatele cautarilor in functie de relevanta si importanta, asa ca trebuie sa te ocupi mai intai de aspectele de baza ale SEO: continut fabulos si linkuri nemaipomenite.

SEO local se bazeaza pe adresa fizica si proximitate. La un nivel de baza, daca ti-ai facut bine treaba cu continutul si linkurile, ar trebui sa te pozitionezi bine in cautarile locale fara mari probleme. Cu un continut bun, vei avea peste tot in site cuvinte cheie relevante. Daca ai optimizate semnalmentele locatiei tale in site, vei avea maxima relevanta la nivel local. Nu neglija piata locala din propriul oras pentru cele din alte orase. Daca nu te ocupi de ce se intampla acolo unde ai relevanta locala si proximitate, cum crezi ca vei deveni relevant pentru alte piete mai indepartate? Este mai greu sa apari in cautarile locale dintr-un oras unde nu ai prezenta fizica.

Organizatiile care tintesc orasele invecinate ar trebui s-o faca in cunostinta de cauza, doar pentru a-si largi piata, ca un urmator pas firesc dupa ce au cucerit-o pe cea locala. Iar asta presupune, din start, si o concurenta mai mare. Daca insa nu ar fi vizibile la nivel local, in propriul oras, atunci ar inseamna ca nu sunt deloc bine optimizate, iar asta se traduce prin pierderi masive de trafic local, adica exact acolo unde ar trebui sa domine piata daca stiu ce au de facut.

Asadar, de-abia dupa ce iti pui in ordine „propria curte”, ai motive sa te uiti „peste gard” si sa cauti sa te extinzi catre noi piete. Inarmeaza-te cu asteptari realiste de la potentialele rezultate! Cu strategiile corecte, efort si rabdare, poti sa apari, pana la urma, in cautarile locale din orasele din apropiere. Dar in timp ce faci asta, repet, nu rata traficul local!

Oblyo îți poate fi prietenul de nădejde atunci când te afli la început de drum, îți poate fi un bun îndrumător atunci când vrei să avansezi și îți poate oferi o mână de ajutor atunci când te afli în impas. Toate aceste lucruri sunt posibile datorită faptului că Oblyo îți oferă o gamă largă de servicii seo, îți optimizează site-ul, te ajută în promovare iar acolo unde e cazul, construiește totul de la zero.

Call Now Button