fbpx

Ce rezultate poți aștepta de la o sesiune de psihoterapie?

Oblyo Digital Agency octombrie 25, 2023

Psihoterapia este un proces prin care, discutând cu un specialist, îți poți rezolva problemele emoționale și de comportament, cu scopul de a-ți înțelege și gestiona mai bine emoțiile și gândurile.

Psihoterapia este o șansă unică de a învăța prin propriile puteri că poți depăși dificultăți și obstacole care păreau de netrecut.

Iar asta te va ajuta să-ți cunoști mai bine emoțiile, să te redescoperi și să înțelegi mai bine cum funcționezi ca om.

Când te întrebi ce rezultate poți avea de la o sesiune de psihoterapie, trebuie să știi că mai întâi există o serie de factori pe care să-i iei în calcul.

Schimbările importante cer timp. Așadar, nu te poți aștepta ca toată viața ta să se schimbe în urma unei ședințe de o oră cu un psihoterapeut.

Totuși, chiar și după o singură ședință de psihoterapie, vei putea vedea unele semne că lucrurile sunt pe cale să se îmbunătățească.

Ce rezultate poți aștepta după prima sesiune de psihoterapie?

De cele mai multe ori, după prima ședințe vei simți un sentiment de eliberare. Și poate vei avea și un plus de claritate asupra situațiilor pe care le-ai abordat cu terapeutul.

Dacă te deschizi față de terapeutul tău și discutați concret, vei ști clar, chiar și după prima ședință, cu ce te confrunți și care sunt lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a rezolva aceste situații.

Apoi, pas cu pas, vei intra în detalii și de-a lungul procesului terapeutic vei putea vedea ce probleme ai și cum să le rezolvi pe rând, concret.

Cât durează până apar rezultatele?

Nu se poate estima durata exactă a unui astfel de proces psihoterapeutic, deoarece situațiile depind de la pacient la pacient. Însă, un standard al domeniului fixează o perioadă minimă în care deja ar trebui să apară primele rezultate, la nivelul a 12 ședințe.

Aceasta este perioada în care o schimbare semnificativă și durabilă se poate produce la nivel comportamental în viața unui om.

Ce rezultate pot apărea după un proces terapeutic mai complex?

Rezultatele psihoterapiei variază în funcție de fiecare individ. Însă, cu siguranță viața ta va avea parte de schimbări. Printre cele mai des întâlnite rezultate obținute prin procese de terapie, putem enumera:

  • îmbunătățirea calității vieții la modul general
  • gestionarea emoțiilor, gândurilor și comportamentelor
  • atenuarea simptomelor de anxietate sau depresie
  • îmbunătățirea relațiilor interpersonale
  • dezvoltarea încrederii în sine și creșterea nivelului de stimă de sine
  • îmbunătățirea comunicării și gestionarea conflictelor
  • înțelegerea și rezolvarea problemelor personale
  • îmbunătățirea abilităților de coping – modalități de a face față stresului

Psihoterapia este o reală oportunitate pentru fiecare dintre noi să învățăm să ne conștientizăm, exprimăm și gestionăm emoțiile într-un mod productiv. Să începem să vedem situațiile de conflict din viața noastră într-o perspectivă diferită.

De asemenea, există studii care arată că psihoterapia este eficientă în tratarea bolilor mentale și a problemelor de sănătate mentală grave.

Un astfel de studiu arată că s-au găsit efecte semnificative ale terapiilor asupra calității vieții pentru cei suferinzi de stres post-traumatic, anxietate și depresie severă, dar și tulburări obsesiv – compulsive și probleme de bipolaritate. 

Psihoterapia este cea mai potrivită soluție și pentru a trata pacienții cu tulburări de alimentație și tulburări ale ciclurilor de somn.

Cum poți apela foarte ușor la un psihoterapeut?

Datorită evoluției tehnologice, astăzi ne este foarte ușor să găsim un psihoterapeut potrivit nevoilor noastre, la o simplă căutare online, pe Google.

Recent s-a lansat chiar cea mai nouă platformă de psihoterapie online prin videoconferință, Psiholog.ro. Aici poți găsi o mulțime de psihoterapeuți pe diferite arii de competență și poți alege să începi terapia cu un specialist potrivit nevoilor tale.

Psihoterapia online este o șansă unică de a lucra într-un mod foarte accesibil și direct cu psihoterapeuți profesioniști, certificați și selectați conform standardelor etice și profesionale din domeniu.

Echipa Psiholog.ro a selectat pe platformă doar psihologi, terapeuți și consilieri de dezvoltare personală acreditați, care respectă cerințele din cadrul Colegiului Psihologilor din România.

De  ce să alegi Psiholog.ro pentru a lucra cu un psihoterapeut?

  • Deoarece poți lucra din confortul propriei locuințe, iar asta îți oferă intimitate, confort și accesibilitate.
  • Există chiar studii care susțin că psihoterapia online este mult mai eficientă comparativ cu cea în cabinet deoarece clienții se simt mai dezinhibați într-un mediu sigur, cum ar fi propria casă.
  • Pe platforma Psiholog.ro se găsesc specialiști din varii domenii și cu siguranță vei găsi terapeutul potrivit conform nevoilor și preferințelor tale.
  • Echipa îți oferă tot suportul de care ai nevoie, poți adresa orice întrebare și vei primi răspuns în cel mai scurt timp, atât în ceea ce privește terapia, cât și aspectele tehnice și de conectivitate ale platformei (dacă ai o problemă de conexiune, există echipă de suport care va rezolva cu rapiditate orice situație).
  • Granițele personale, confidențialitatea, intimitatea și siguranța datelor sunt 100% respectate de către platformă – aceasta este securizată, nu are nimeni acces la ceea ce discuți cu terapeutul și nici asupra datelor personale.
  • Programările se realizează simplu, direct online, sunt respectate și punctualitatea este o valoare de bază a echipei Psiholog.ro
  • Vei întâlni pe platformă profesioniști care știu să lucreze cu oamenii. Ți se va explica fiecare situație într-un limbaj simplu, vei înțelege specificațiile cazului tău și împreună cu terapeutul tău vei lucra pentru a-ți rezolva conflictele, în cel mai simplu și util mod.

Poți testa platforma chiar tu, deoarece tot ce trebuie să faci pentru a începe este să completezi un chestionar prin care să-ți exprimi nevoile și dorințele, pentru ca echipa să te cunoască mai bine. Apoi vei găsi terapeutul potrivit, în funcție de nevoile tale și de disponibilitate și poți programa prima ședință.

Pentru detalii și pentru a începe să lucrezi cu un psihoterapeu

Call Now Button