fbpx

MozTrust (încrederea Moz)

Oblyo Digital Agency noiembrie 24, 2017

Ce este MozTrust?

MozTrust este scorul de încredere global al unui link. Este similar cu MozRank, dar, mai degrabă decât măsurarea popularității link-ului brut din toate paginile și legăturile în mod egal, măsoară o formă de legătură care este legată de ”încrederea” site-ului de legătură. “Încrederea” în ceea ce privește legătura dintre site-uri este importantă deoarece primirea de link-uri din surse cu încredere inerentă – cum ar fi paginile de pornire ale unor site-uri universitare majore sau anumite pagini web guvernamentale – este un mare plus a încrederii pentru site-ul conectat.

Link-uri de la site-uri de încredere> Link-uri de la site-uri care nu sunt de încredere / deconectate:

Site-urile legitime vor beneficia dacă legăturile provin din domenii foarte sigure. Prin aplicarea unor algoritmi bazați pe legăturile de la site-uri de încredere, spam-ul este mult redus.

Cum funcționează notarea MozTrust?

MozTrust calculează link-ul ”distanță” dintre pagina dată și site-ul de bază- o sursă de încredere de pe internet. Pe principiul, cu cât ești mai aproape de site-ul de bază, cu atât mai multă siguranță ai. Ca la telefonul fără fir.

MozTrust calculează pe o sacră între 0 și 10. Astfel, este mult mai ușor să se îmbunătățească de la un MozTrust de la 3 la 4 decât să se îmbunătățească de la 8 la 9 (baza este de ~ 8, adică necesită de 8 ori mai multe link-uri de încredere pentru a trece de la MozTrust 4 la 5 decât de la MozTrust 3 la 4).

Care este un scor ”bun” MozTrust?

Nu există nici un scor MozTrust specific “bun” sau “rău”, dar un scor mai mare înseamnă, în general, mai multe legături – și mai multă încredere – către un domeniu, subdomeniu.

Unde poți găsi MozTrust?

Deschide https://moz.com/researchtools/ose/ , utilizează secțiunea ”Compare Link Matrics” pentru a compara MozTrust între diferite domenii sau pagini. Poți cerceta, de asemenea, MozTrust-ul (Înccrederea Moz- în traducere) unui site atunci când cauți oportunități de legătură. Deschiderea site-ului Explorer permite să explorezi backlink-urile, paginile de top și alte valori ale site-ului folosind indexul web al Moz.


MozBar

Utilizatorii Moz Pro pot folosi bara de instrumente MozBar SEO pentru a explora MozTrust în timp ce navighează pe web. MozBar oferă acces ușor la instrumente SEO puternice și date pe în browser-ul tău. https://moz.com/products/pro/seo-toolbar

Definiția tehnică a MozTrust

MozTrust cuantifică încrederea unei pagini web în raport cu toate celelalte pagini de pe web. Se bazează pe un algoritm dezvoltat de Yahoo! care este probabil similar cu algoritmii de încredere folosiți de Google și Bing. La fel cum link-urile au o popularitate globală, ele exprimă și informații despre încrederea URL-urilor.

După cum am menționat mai sus, primirea de linkuri din surse cu încredere inerentă, cum ar fi paginile de pornire ale universităților și ale guvernelor, este o notă a încrederii pentru propria pagină sau site. Prin măsurarea apariției și frecvenței acestor recomandări, MozTrust poate cuantifica încrederea bazată pe legături pe web.

Aplicații SEO ale MozTrust:

La fel ca MozRank, MozTrust este distribuit prin link-uri. În primul rând, “semințele” demne de încredere sunt identificate pentru calculul metricei. Aceste site-uri de “semințe” includ paginile de pornire ale marilor universități internaționale, mass-media, non-profit și site-uri web guvernamentale. Site-urile care creează link-uri din setul de semințe sunt apoi capabile să distribuie voturi de încredere mai mici prin legăturile lor. Acest proces continuă pe internet, iar încrederea MOZ a fiecărui link aplicabil scade, pe măsură ce se deplasează “mai departe” de site-ul inițial de încredere (de unde au plecat și crescut ”semințele”).

O valoare mare MozRank combinată cu un scor MozTrust scăzut (de exemplu, mT 3.00, mR 7.00) poate fi semnul unui profil de legătură spam. Paginile care prezintă acest dezechilibru tind să aibă performanțe slabe în clasament. În schimb, un raport MozTrust / MozRank mai mare (de exemplu, mT 6.00, mR 5.00) sugerează un procent mai mare de linkuri de încredere care trimit către pagină. O pagină cu un MozRank mai mic poate depăși performanța paginilor MozRank, dacă încrederea legăturilor și, în consecință, scorul MozTrust este mai mare.

  • algoritmul pornește de la un set de site-uri de ”semințe” de încredere. Acest lucru afectează scorul în favoarea acelor pagini și domenii care câștigă multe linkuri de încredere.

Nivelul domeniului MozTrust (DmT):

La fel cum MozRank poate fi aplicat la nivelul domeniului,, la fel se poate și cu MozTrust. Domanin-Level MozTrust este ca MozTrust obișnuit, dar în loc să fie calculat între pagini web, este calculat între domenii întregi. Paginile noi sau slabe legate de paginile cu domenii de încredere ar putea moșteni o încredere naturală în virtutea faptului că sunt găzduite pe domeniul de încredere. Domeniul-nivel MozTrust este, de asemenea, exprimat pe o scară logaritmică de 10 puncte.

Cum se poate îmbunătăți MozTrust?

MozTrust poate fi îmbunătățit prin obținerea de link-uri de la alte site-uri sau pagini cu MozTrust ridicat, cum ar fi instituțiile guvernamentale și universități.

Call Now Button