fbpx

Care sunt efectele negative ale unui website neoptimizat SEO?

Daca ai un site web, probabil ca ai auzit despre optimizarea SEO pentru motoarele de cautare si crezi ca stii destule despre acest subiect. Bineinteles, este inca un termen pe care multi nu-l inteleg, dar este o chestiune de timp pana cand acesta sa devina un termen obisnuit. 

Paradoxul aici este faptul ca familiaritatea genereaza dispret. Cu cat mai multi oameni stiu despre SEO, cu atat mai multi oameni cred ca nu au nevoie de optimizare SEO pentru site-ul lor. Sigur, uneori ar putea parea adevarat, dar de cele mai multe ori nu este asa. Problema este ca, atunci cand majoritatea proprietarilor de site-uri isi iau angajamentul ca se ocupa ei insisi de optimizarea propriului site web, acesta inceteaza sa mai fie un site optimizat pentru motoarele de cautare!

Un site fara SEO este ca o masina de curse de Formula 1 fara un motor.

SEO: fundatia marketingului online

Optimizarea motorului de cautare (SEO) este fundamentul strategiei tale de marketing pe Internet. Afacerile tind sa obtina cea mai mare valoare dintr-o strategie eficienta de SEO combinata cu Adwords. Aproximativ 33% din traficul de cautare ajunge in primele trei rezultate organice. Deci, primele trei pozitii sunt extrem de competitive, deoarece ofera rezultate. 

Neaplicarea unei strategii de optimizare SEO este ca si cum ai lasa bani pe masa. Daca consumatorii si potentialii clienti nu iti pot gasi afacerea pe Google, e ca si cum acestia iti lipsesc. Mai simplu spus, daca ai un site bine optimizat SEO, aceasta te va ajuta sa fii gasit de clienti si nu sa ii cauti tu pe ei. 

Adevarul este ca SEO este un joc dificil de mentinut, iar orice expert SEO decent va fi primul care va recunoaste acest lucru. Lucrurile se schimba tot timpul si pentru a tine pasul cu ultimele schimbari si actualizari din domeniul SEO este ca si cum ai avea o slujba cu norma intreaga. 

Deci, daca te-ai gandit ca site-ul tau poate supravietui fara SEO, poate ar fi mai bine sa stii si care sunt efectele negative ale unui site fara optimizare SEO. Daca iti pretuiesti site-ul si afacerea, vezi ce pierzi daca nu faci SEO la modul profesionist.

1. Pierzi recomandari din surse de incredere

Un alt lucru important in SEO este calitatea legaturile de intrare catre site-ul tau. Acestea sunt pur si simplu link-uri de la alte site-uri care directioneaza oamenii catre pagina ta de pornire sau un articol de pe site-ul tau. Gandeste-te ca o trimitere pentru a castiga credibilitate. Daca esti in cautarea unui medic dentist si trei dintre prietenii tai recomanda un anumit doctor, este mai probabil sa programezi o intalnire cu ei. Dentistul are o credibilitate bazata pe recomandari din surse de incredere.

2. Pierzi respectul lui Google (si autoritatea de domeniu)

Deci, daca trei sau patru site-uri bune recomanda site-ul tau, Google considera ca site-ul tau are mai multa autoritate. Daca 300 pana la 400 de site-uri se leaga de al tau, ai o autoritate de domeniu mai mare. Cu toate acestea, este important sa retii ca doresti doar trimiteri de link-uri de calitate. 

Daca un strain complet care, de asemenea, se intampla sa arate ca un criminal de cariera, cu dintii stricati, iti recomanda un medic dentist, s-ar putea sa ai mai putina incredere in capacitatea acestuia de a rezolva o plomba dentara si nu vei apela la serviciile oferite. Acelasi lucru este valabil si pentru trimiterea necorespunzatoare de link-uri de pe Internet. 

Recomandarile din surse necorespunzatoare pot rani reputatia site-ului tau. Deci, concentrateaza-te pe gasirea legaturilor de calitate. Nu cumpara link-uri de la site-uri suspecte si evita sa obtii link-uri de la site-uri care fac spam. Daca ai indoieli cu privire la calitatea link-urilor, putem face o analiza SEO pentru a gasi legaturile toxice care directioneaza trafic catre site-ul tau si, totodata, sa iti oferim o strategie de construire a link-urilor bune. 

3. Pierzi pozitia in clasamentul de trafic organic in Google

Oamenii au incredere in faptul ca Google afiseaza site-uri de calitate numai in partea de sus a rezultatelor cautarii organice. Asadar, site-urile web care se clasifica la nivel inalt primesc publicitate gratuita! Daca nu te clasezi in primele trei locuri, e ca si cum ti-ai trimite afacerea la concurenta. Nu spun sa neglijezi alte oportunitati de promovare a afacerii tale online. Spun doar sa incepeti, mai intai, cu optimizarea SEO. 

Optimizarea SEO este chiar atat de importanta?

Raspunsul simplu este da. 

SEO este ca intr-adevar important in orice strategie de marketing online. SEO te ajuta sa faci site-ul tau sa fie cat mai prietenos posibil si iti aduce mai mult trafic catre acesta. Traficul nu doar va creste, ci va contribui la cresterea angajamentului si la implicarea vizitatorilor in distribuirea continutului de pe site-ul tau. 

Daca un site web este codificat incorect din perspectiva SEO (redirectionari incorecte, continut incorporat, fara sitemap etc.), poate dura mult timp pentru a se pune in ordine. De aceea este important sa iei in considerare SEO ca parte a planului tau de afaceri online. Gandeste-te la ceea ce ar motiva utilizatorii sa citeasca continutul si, de asemenea, la ceea ce ar motiva motoarele de cautare sa iti clasifica site-ul deasupra concurentilor.

De ce este marketingul online este aproape inutil, fara optimizare SEO? Totul revine la trafic. Aproape toate interactiunile de pe web incep intr-un motor de cautare. Profita de oportunitatea care este astazi in fata ta si adauga optimizarea SEO in strategia de marketing online. Fa din site-ul tau cea mai performanta si de succes masina de curse de Formula 1.

Aici, la Oblyo Design Agency, iti oferim o gama larga de servicii seo, iti optimizam site-ul, te ajutam in promovare, iar acolo unde este cazul, construim totul de la zero.

[irp posts=”4897″ name=”5 motive pentru care afacerea ta pierde daca nu foloseste Google AdWords”] [irp posts=”4886″ name=”12 moduri in care pierzi daca nu ai un site pus la punct”] [irp posts=”4880″ name=”Care sunt efectele negative ale unui website neoptimizat SEO?”] [irp posts=”4870″ name=”7 moduri prin care pierzi daca site-ul tau nu este optimizat SEO”]
Call Now Button