fbpx

4 motive pentru a evita servicii SEO “accesibile”

Oblyo Digital Agency ianuarie 24, 2017

Foarte multi dintre noi, mai ales proprietarii de afaceri care se afla in faza de start up, tind sa aleaga servicii SEO “accesibile”, fara sa-si dea seama ca aceasta este o capcana care le poate distruge afacerea pe termen lung.

Cu siguranta nu vrei sa ti se intample si tie asa ceva!

Acest mini-ghid iti va explica de ce este bine sa eviti astfel de servicii SEO si ce anume sa cauti. Si, bineinteles, iti voi arata ce poti face daca ai un buget limitat pentru optimizare SEO.

Sa incepem!

Ce inseamna servicii SEO accesibile?

Fiecare dintre noi avem propria perceptie a ceea ce inseamna servicii SEO „accesibile”. 

De exemplu, daca presupunem ca afacerea ta genereaza un venit anual de cateva milioane de euro, atunci 5000 de euro pe luna ar putea fi o suma accesibila. In cazul in care afacerea ta are o cifra de afaceri cu mai putin de sase cifre, atunci 5000 de euro pe luna ar putea parea inspaimantator. Totul este subiectiv.

Un singur element este adevarat aici: serviciile SEO de calitate nu sunt ieftine.

In continuare iti voi arata 4 motive pentru care angajarea unei agentii care ofera servicii SEO la preturi accesibile nu este o idee tocmai buna.

[irp posts=”4806″ name=”AdWords vs SEO – Care este cea mai buna alegere pentru marketing?”]

1. Nu se poate face prea multe fara bani

Sunt putine actiuni care se pot face cu un buget redus pentru optimizare SEO. Singurele actiuni care le poti face sunt acelea care sunt dependente de timp si nu de capitalul disponibil.

Serviciile SEO dependente de timp includ: cercetarea de cuvinte cheie, optimizare SEO la nivel de pagina, unele actiuni de optimizare tehnica. Atentie aici: pentru unele actiuni de optimizare tehnica ai nevoie de un programator bun, iar acesta costa bani.

Deci, cu un buget redus nu poti face prea multe, insa e mai bine decat nimic. 

Activitatile SEO care au un impact crescut sunt cele care conduc la o crestere a traficului de cautari organice. Iar aici, cei mai mari doi factori de crestere sunt cei care se refera la optimizarea SEO a continutului si obtinerea de backlink-uri. Aceste doua tipuri de servicii SEO sunt insa dependente de capital.

Acesta este punctul in care alegerea de servicii SEO la preturi „accesibile” iti poate afecta afacerea. Din moment ce o agentie web iti ofera servcii SEO la preturi accesibile, inseamna ca aceasta nu are resursele si experienta pentru a-ti oferi:

  •  crearea de continut de calitate și optimizare SEO
  •  timp pentru crearea de link-uri de tip outreach
  •  plasarea de link-uri pe site-uri de calitate

Acest lucru conduce la doua actiuni posibile din partea agentiei respective:

1. va trebui sa creeze continut slab calitativ, la preturi mici, ceea ce va afecta profund imaginea brandului tau.

2. va folosi de tehnici de construire a linkurile de tip Black Hat SEO sau Gray Hat SEO, care pot conduce la penalizarea site-lui tau.

Iata adevarul:

2. Vei pierde pe termen lung

Este inspaimantator. Pe de alta parte, te inteleg. Atunci cand doresti sa obtii cat mai mult profit din afacerea ta, vei cauta mereu acele lucruri ieftine si accesibile. Insa exista anumite lucruri in viata pentru care nu vei dori sa alegi solutii „ieftine”.

SEO este unul din acele lucruri.

Gandeste-te in felul urmator: ai incerca sa gasesti cel mai mic inel de logodna pentru sotia ta? Cu siguranta NU, pentru ca stii care ar fi consecintele. Un cost mic ar insemna ca viitoarea ta sotie nu se va simti pretuita si nu va fi fericita. 

Si, daca nu stii deja acest lucru, o sotie fericita = o viata fericita.

M-am folosit de aceasta analogie cu casatoria deoarece parteneriatul cu o agentie web care ofera servicii SEO de calitate este precum o casnicie si este bine sa ai aceasta perspectiva pe termen lung.

Motivul pentru care se intampla acest lucru este datorita faptului ca factorul „cost” nu este vizibil imediat. Este nevoie de cateva luni pentru a realiza costurile aditionale care apar atunci cand alegi o companie care ofera servicii SEO accesibile. Iar aceste costuri vin sub diferite forme.

In primul rand, apelarea la servicii SEO ieftine poate atrage o probabila penalizare a site-lui. Chiar daca tactica ta este, ca pe termen scurt, sa alegi servicii SEO la preturi accesibil, aceasta te poate afecta mai tarziu. Odata ce site-ul tau este penalizat de Google, vei avea nevoie de un timp mai lung pentru recuperare, iar nivelurile de trafic anterioare cu greu pot fi recuperate.

Si acestea sunt doar costurile vizibile.

De asemenea, trebuie sa iei in considerare costurile de oportunitate si de timp. In cazul in care site-ul tau este penalizat, vei pierde atat timp pretios, cat si capital. Si stii ca in afaceri timpul si banii sunt cele mai importante active.

Pe de alta parte, daca te decizi sa alegii servicii SEO „accesibile” …

3. Nu vei avea parte de active

Continutul de calitate si backlink-urile sunt active pentru afacerea ta. Acest lucru inseamna ca acestea vor continua sa aduca valoare afacerii tale pe termen lung.

Iata vestea proasta:

Daca alegi servicii SEO accesibile, nu vei avea parte de construirea de astfel de active … Asta deoarece agentiile web care ofera astfel de servicii nu au capital si experienta pentru a creea continut valoros sau pentru a plasa link-uri pe site-uri de calitate.

4. Experienta in servicii SEO este pretioasa

Companiile care ofera servicii de optimizare SEO accesibile trebuie sa angajeze forta de munca ieftina. Forta de munca ieftina este egala de cele mai multe ori cu lipsa de experienta.

Ideea este ca:

Agentiile bune nu sunt ieftine, deoarece acestea angajeaza sau au experti in servicii SEO cu reputatie dovedita. Acesti experti sunt increzatori in capacitatea lor de a obtine rezultate excelente in afaceri. Prin urmare, acestia nu ar lucra pentru o plata de nivel incepator.

Concluzie

Angajarea unei agentii pentru servicii SEO este o decizie importanta pentru afacerea ta. Experienta, aptitudinile, strategiile testate si sistemele de lucru contribuie la obtinerea de rezultate SEO. 

Trateaza aceasta decizie cu maxima de importanta si, mai ales, nu cadea in capcana de a alege servicii SEO „accesibile”. 

Un partener de nadejde, care iti poate oferi o gama completa si variata de servicii SEO in Bucuresti si nu numai, este Oblyo Digital Agency. De asemenea, te poate ajuta in promovare si construirea imaginii afacerii tale pe termen lung, iar daca este cazul construieste totul de la zero.

Oblyo iti poate fi un bun indrumator atunci cand vrei sa avansezi si iti poate oferi o mana de ajutor atunci cand te afli in impas si nu stii ce sa alegi sau ai un buget limitat pentru servicii de optimizare SEO.

Despre Tine

 

Verificare

 
Call Now Button