fbpx

Servicii optimizare seo

Oblyo Digital Agency octombrie 23, 2016

In prezent, fara serviciile de optimizare seo, un site pur si simplu „nu exista”. Marele Google nu-l vede, nu-l baga in seama. Iar asta este echivalent cu condamnarea la… moarte. Se afla, cum ar veni, la perfieria on-lineului, acolo unde este pustiu si rareori mai trece cineva sa ridice colbul asternut pe siteurile pentru care SEO tine (inca) de domeniul SF-ului. Deci, ne-am lamurit, Google si serviciile de optimizare seo sunt cruciale. Dar hai sa vedem de ce si sa o luam pe rand!

De ce este atat de important ca Google sa te observe (adica sa te indexeze si sa afiseze in paginile cu rezultatele cautarilor si site-ul tau)? Pentru ca este motorul de cautare de pe internet cel mai folosit la nivel mondial, numarul anul al cautarilor realizate de internautii din intreaga lume fiind de ordinul miilor de miliarde. Cu alte cuvinte, cei mai mult vizitatori ajung pe site-ul tau in urma cautarilor pe Google. Cu o conditie. Aceea ca siteul sa iti fie deja optimizat seo.

Ce inseamna SEO?

SEO= Search Engine Optimization, iar principalul sau scop este acela de a aduce un site (si de a-l mentine) pe prima pagina a cautarilor in Google, dupa cuvintele cheie relevante pentru acesta (mai mult decat pe prima pagina, in primele dintre cele zece rezultate organice – neplatite – afisate aici). Este atat de importanta batalia pentru aceste prime zece locuri tocmai pentru ca statisticile arata ca peste 90% din internauti nu trec de prima pagina, alegand ceea ce cauta dintre rezultatele oferite de aceasta. Procesul de optimizare seo este un proces continuu ale carui rezultate benefice se vad pe termen scurt, mediu si lung, dar care, atentie! nu vine la pachet cu nicio garantie. Este un proces continuu pentru ca lumea virtuala este extrem de dinamica si volatila, iar Google are obiceiul de a schimba des algoritmii de afisare a rezultatelor – din cele peste un miliard de siteuri existente la ora actuala – iar site-urile sunt obligate sa tina ritmul cu el.

De ce sa apelezi la servicii de optimizare seo?

Pentru ca asta iti aduce vizibilitate pe internet si trafic de calitate, cu alte cuvinte, vizitatori interesati de domeniul si de continutul site-ului tau. Ceea ce inseamna ca acestia vor intra pe site tocmai pentru ca sunt interesati de el, si nu pentru ca au fost tentati (sau poate chiar deranjati) de vreo reclama a acestuia. Cu alte cuvinte, poti privi serviciile de optimizare seo si ca pe un mod de a-ti face publicitate in mod inteligent, subtil si neagresiv, dar si ca pe un mod de a castiga increderea vizitatorilor, pentru ca primele rezultate in cautarile de pe Google sunt asociate cu ce e mai bun in respectivul domeniu.

Ce presupun serviciile de optimizare seo?

Identificarea si analiza cuvintelor cheie din site-ul de optimizat; Crawling si indexing; Optimizare seo on-page; servicii de marketing online; Content writing – scrierea de articole de continut cu infomatii relevante pentru domeniul respectiv; prezenta in social media – campanii in retelele de socializare, dintre care Facebook este cea mai importanta – si branding. De asemenea, clientul poate solicita si informatii despre concurenta si actiunile acesteia de SEO sau alte campanii de marketing online, dar si rezultatele (rapoarte) propriilor actiuni de SEO, precum si indrumari pentru viitoarele actiuni/campanii online.

Serviciile de optimizare seo nu sunt insa o actiune punctuala (dupa cum am vazut), insa nu sunt nici una izolata. Acestea trebuie integrate in strategii de marketing online complexe, tocmai pentru ca rezultatele scontate sa fie atinse conform planificarilor. Alte actiuni care insotesc optimizarea seo pot fi campaniile de advertoriale si/sau concursurile pentru bloggeri concepute astfel incat rezultatele acestora sa sustina din exterior rezultatele optimizarii interne a site-ului.

Campanie de advertoriale

Experimenteaza puterea unei campanii targetate prin intermediul oblyo.ro, pentru o rezonanta maxima in Social Media & SEO. Privita ca un instrument de marketing, campania de advertoriale aduce avantaje foarte greu de ignorat intr-un mediu de afaceri in continua tranzitie.

Indiferent de tipul site-ului (ca este site de prezentare, ca este magazin online, ca este site de continut etc) pentru a ajunge la potentialii sai clienti nu mai este suficient (ca la inceputurile internetului) doar sa existe, ci are nevoie ca prezenta sa online sa fie sustinuta si promovata cu ajutorul tuturor acestor instrumente de marketing online, intr-o maniera inteligenta si coerenta, astfel incat resursele sa fie folosite cu maxim de beneficii, iar rezultatele – asa cum spueam – sa nu se lase asteptate.

Indiferent daca site-ul tau este foarte vechi sau foarte nou, daca inca nu beneficiaza de optimizare seo, este momentul sa te gandesti serios ca ai nevoie de serviciile unor profesionisti in domeniu. Agentia digitala OBLYO iti sta la dispozitie cu toate tipurile de servicii de marketing online de care ai putea avea nevoie pentru a cunoaste succesul.

Call Now Button